Właśnie w pracy dowiedziałem się, że jestem dziwakiem, bo jem kanapkę z masłem, żółtym serem i dżemem. Podobno nikt nie je kanapek z żółtym serem i dżemem. Parę osób się zdziwiło, że tak można jeść i porównali to do jedzenia czekolady z ogórkami kiszonymi czy innych zboczeń xD Mirki, czy ja faktycznie jestem dziwny? #kiciochpyta #jedzenie #pytanie
@g455 jest to dziwne ale jak ci smakuje to nie widzę problemu. Mnie kiedyś nazwali dziwakiem bo nie chciało mi się każdemu ręki podawać i poprostu wybijałem i mówiłem "siema wszystkim" xd
Kiedy mieszkałem w Szkocji, często przed poranną zmianą zatrzymywałem się przy takiej budzie z grillem i brałem bułkę z jajkiem sadzonym i musztardą na śniadanie. Kiedy już się trochę zakumplowałem z typem, zebrał się na odwagę i mi powiedział, że to obrzydliwe co jem. Szkot dla którego przysmakiem są owcze podroby upchane w owczym żołądku powiedział mi, że jajko z musztardą jest obrzydliwe.
@g455: typie, to jest dziwne, bo jak byłem dzieckiem to w szkole od anglika był przepis na "jam and cheese sandwiches" - teraz rozumiem, że bardziej w ramach ćwiczeniach wymowy xD ale całe życie byłem pewien, że to jest jakaś ich taka przekąska normalna w Wielkiej Brytanii, a okazuje się, że prawie nikt tak nie je. A to jest naprawdę smaczne.
@g455: Spróbuj sobie kiedyś kanapkę z masłem, MIODEM i żółtym serem ( ͡°͜ʖ͡°) niestety ale większość ludzi jest mega ograniczonych jeżeli chodzi o łączenie smaków, a dla niektórych szczytem kulinarnej fantazji jest sos słodko kwaśny. Najlepiej do końca życia jeść ziemniaki i nadpalone schabowe ( ͡°͜ʖ͡°)
Jest to dziwne, ale spotkalem sie z tym u mojej rodziny na wiosce. Tez sie kiedys ludzie oburzyli jak rosol z ryzem jadlem, trzymaj sie miras ( ͡°͜ʖ͡°)
@g455: Nie jesteś, to pyszna kombinacja. A ta pasta pasuje jak zwykle jak ulał:
Możecie nalać polaczkowi Don Perignona, albo dobrej whisky 18 letniej. Polaczek wypije duszkiem i powie, że cierpkie i jakieś mdłe. Dacie polakowi trufli to powie, że to jakiś zgniły czosnek. Zaparzycie polaczkowi dobrego espresso z dobrej, ręcznej maszyny, z świeżo mielonych ziaren bardzo dobrej jakości, powie że jakaś mała ta kawa i w ogóle kwaśna i i
@g455: Ej ja też czasem robię sobie kanapeczki z żółtym serem i dżemem. Żona jak zobaczyła pierwszy raz to dziwnie na mnie patrzyła... Teraz zawsze robię też dla niej i jemy razem :) A im ostrzejszy i bardziej intensywny w smaku ser tym lepiej. Zdarzało mi się nawet dać pleśniowy i dżemik i też spoko :)
źródło: comment_1659519145JViIzdUuMAO1y6QnMjvV56.jpg
PobierzDobre dobrego nie zepsuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kiedy mieszkałem w Szkocji, często przed poranną zmianą zatrzymywałem się przy takiej budzie z grillem i brałem bułkę z jajkiem sadzonym i musztardą na śniadanie.
Kiedy już się trochę zakumplowałem z typem, zebrał się na odwagę i mi powiedział, że to obrzydliwe co jem.
Szkot dla którego przysmakiem są owcze podroby upchane w owczym żołądku powiedział mi, że jajko z musztardą jest obrzydliwe.
źródło: comment_1659527296SwffgSya7Ocr7H5vqOzPju.jpg
PobierzA im ostrzejszy i bardziej intensywny w smaku ser tym lepiej. Zdarzało mi się nawet dać pleśniowy i dżemik i też spoko :)