Aktywne Wpisy
lologik +66
arysto2011 +41
#globcio #bekazlewactwa #ocieplenieklimatu
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
#gotujzwykopem #bederzigol
@Zetembe: Oczywiście tylko z pecorino romano. A tak serio, to kiedyś robiłem kilka razy z guanciale i szału dla mnie nie zrobiło, nie było takiego efektu "wow", względem zwykłego wędzonego boczku.
https://www.youtube.com/watch?v=AvO8UPbIH30
A jeszcze makaron, to czasami w Lidlu jest taki za 5 zł. Jest trochę grubszy i chropowaty, łatwiej go zrobić al dente niż te tańsze i jest smakuwa.
Jak wszyscy wiemy, głód to najlepszy kucharz :p
Dobrze zrobiona carbonara będzie pyszna niezależnie od użytego „boczku”, tu się zgodzę
Ja lubię dodać sporo pietruszki na koniec
Ale mi smaka narobiłeś to sobie nawet nie wyobrazasz