Wpis z mikrobloga

@getin: Część złota zamieniłem na obligi i wziąłem L na 10tnote, więc liczę na to, że już. Tnote do 126 pokiszę, jak bozia da, a może i wyżej.
  • Odpowiedz
przetlumaczysz?

@gharman: Zdrowy trend wzrostowy to wg wszelkich kanonów sytuacja, w której każdy kolejny szczyt i dołek są coraz wyżej. Trend spadkowy mamy wtedy gdy każdy kolejny szczyt i dołek są coraz niżej.
Miejsce w którym dołki i szczyty zaczynają być coraz wyżej, gdy jeszcze niedawno były coraz niżej, bywa miejscem odwrócenia trendu. W podręcznikach AT nazywają to odwróconą głową z ramionami. (lewy dołek to lewe ramię, najgłębszy to głowa, prawy dołek, to prawe ramię). Na obrazku zaznaczyłem układ dołków coraz wyższy po dołkach coraz niższych.
I teraz krótkie AMA doprecyzowujące:
Czy to działa zawsze jak w
DJ007 - > przetlumaczysz?

@gharman: Zdrowy trend wzrostowy to wg wszelkich kanonów...

źródło: comment_1659082814EywhhrN3arWFZfKuxEfvhg.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@DJ007: rozumiem, bardzo dziekuje za rozpisanie, ale czy to nie jest jedynie zahamowanie trendu, o przelamaniu mozemy mowic jak bedzie co najmniej 124 na tym wykresie?
  • Odpowiedz
ale czy to nie jest jedynie zahamowanie trendu, o przelamaniu mozemy mowic jak bedzie co najmniej 124 na tym wykresie?

@gharman: Dla mnie w obecnym miejscu stosunek zysku do ryzyka jest korzystny i wpakowałem się już po 119,76. Więc jeśli okaże się, że tym razem to nie było to, to wyjdę z rynku na stracie lub na BE. Przy 124 zysk/ryzyko będzie dla mnie niekorzystne, bo pierwszy mój cel na
  • Odpowiedz