Wpis z mikrobloga

@Marmite: >najlepsze podpowiadanie składni dla HTML i JS

web storma na pewno nie pobije pod tym względem, który de facto ma też wsparcie dla typescripta i obsługę git-a. Oprócz tego działa na normalnych systemach operacyjnych.
@archlinuxuser: (#) Pobije, uwierz mi. Jest genialne.

Oprócz tego działa na normalnych systemach operacyjnych.

Groźny fanboj Linuxa wykryty.

A VS ma mocną przewagę nad WebStormem: wersja Express jest za darmo nawet dla zastosowań komercyjnych.
Pobije, uwierz mi. Jest genialne.

Tak, to ciekawe, że resharper (narzędzie twórców web storma) sprzedaje się jak świeże bułeczki a jego zadaniem jest rozszerzenie VS między innymi o możliwość podpowiadania składni i refaktorowania kodu. A wcale nie jest to tanie narzędzie.

Groźny fanboj Linuxa wykryty.

Bad ass motherfucker.

A VS ma mocną przewagę nad WebStormem: wersja Express jest za darmo nawet dla zastosowań komercyjnych.

Intellij Idea Community Edition z wymienionymi powyżej funkcjami
a jego zadaniem jest rozszerzenie VS między innymi o możliwość podpowiadania składni

@archlinuxuser: (#) Ciekawe której składni. Serio, wskaż mi coś, co w kwestii podpowiadania składni JS umie WebStorm, a nie umie VS. Tylko konkrety, a nie że "NJE LUBIE VS WIENC FSZYSTKO"

Intellij Idea Community Edition z wymienionymi powyżej funkcjami też.

To IDE jest do Javy z tego co widzę, a my nie mówimy o Javie.
@archlinuxuser: (#) Podpowiadanie składni, nie jej kolorowanie. Z WebStormem akurat ciężko walczyć na takich normalnych płaszczyznach bo ten edytor ma świetne podpowiadanie składni (przykładowo taki NetBeans odpada już na wzorcu modułu, że o takich rzeczach jak

document.createElement("canvas").
nie wspomnę - tylko WS i VS sobie z tym poradziły z tych edytorów, które testowałem), więc zostają smaczki. Przykładowo, VS w "klasach" JavaScriptowych wewnątrz metod od razu ustawia odpowiednio

this
, dodatkowo wszystkie
@Marmite: Co do podpowiadania składni to też nie mam wątpliwości, że w WS jest lepsze, bo ten edytor po prostu lepiej rozumie kod JS. Dlatego udostępnia szereg operacji refaktoryzowania kodu. A jak z tym w VS?
Co do podpowiadania składni to też nie mam wątpliwości, że w WS jest lepsze, bo ten edytor po prostu lepiej rozumie kod JS

@archlinuxuser: (#) Też? Ja wcale tego nie napisałem ;) o Visualu można dużo powiedzieć, ale na pewno nie że źle rozumie kod VS - nie wiem jak można rozumieć go lepiej.

Dlatego udostępnia szereg operacji refaktoryzowania kodu. A jak z tym w VS?

Do 2012 bida z nyndzo,