Aktywne Wpisy

mirko_anonim +366
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Uświadomiłem sobie, że moja rodzina chyba chce mnie wrobić w małżeństwo z kobietą w ciąży. Mieszkam na wsi, w typowej małorolnej rodzinie. 3 rodzeństwa. Jestem najstarszy, lvl 28. Od zawsze zachrzan na polu i w gospodarce, zero wakacji, wyjazdów, wolnego. Po maturze niemal siłą wyrwałem się na niewiele warte studia (pedagogika), ciągle dorywczo pracowałem i uczyłem się, bo rodzice mi nie pomagali finansowo. Zrobiłem licencjat i od razu zacząłem
Uświadomiłem sobie, że moja rodzina chyba chce mnie wrobić w małżeństwo z kobietą w ciąży. Mieszkam na wsi, w typowej małorolnej rodzinie. 3 rodzeństwa. Jestem najstarszy, lvl 28. Od zawsze zachrzan na polu i w gospodarce, zero wakacji, wyjazdów, wolnego. Po maturze niemal siłą wyrwałem się na niewiele warte studia (pedagogika), ciągle dorywczo pracowałem i uczyłem się, bo rodzice mi nie pomagali finansowo. Zrobiłem licencjat i od razu zacząłem

volodia +379

Jest może takie ide, które koloruje składnie dokładnie w ten sam sposób co codeacademy ?
@mediateh7: Nie znam takiego co ma taką defaultową ale polecam webstorma tam wszystko ustawisz dodatkowo dobry system podpowiedzi
@mediateh7: (#) Każde IDE oferuje możliwość zmiany koloru, od siebie tradycyjnie polecam Visual Studio, tylko że to kombajn.
web storma na pewno nie pobije pod tym względem, który de facto ma też wsparcie dla typescripta i obsługę git-a. Oprócz tego działa na normalnych systemach operacyjnych.
Groźny fanboj Linuxa wykryty.
A VS ma mocną przewagę nad WebStormem: wersja Express jest za darmo nawet dla zastosowań komercyjnych.
Tak, to ciekawe, że resharper (narzędzie twórców web storma) sprzedaje się jak świeże bułeczki a jego zadaniem jest rozszerzenie VS między innymi o możliwość podpowiadania składni i refaktorowania kodu. A wcale nie jest to tanie narzędzie.
Bad ass motherfucker.
Intellij Idea Community Edition z wymienionymi powyżej funkcjami
@archlinuxuser: (#) Ciekawe której składni. Serio, wskaż mi coś, co w kwestii podpowiadania składni JS umie WebStorm, a nie umie VS. Tylko konkrety, a nie że "NJE LUBIE VS WIENC FSZYSTKO"
To IDE jest do Javy z tego co widzę, a my nie mówimy o Javie.
@Marmite: Głównie do Javy, obsługuje naprawdę sporo języków.
WebStorm i inne to tylko podzbiory IDEI.
Tagi html są kolorowane różnymi kolorami w zależności od poziomu zagnieżdżenia.
A tak w ogóle to idę spać :P
document.createElement("canvas").nie wspomnę - tylko WS i VS sobie z tym poradziły z tych edytorów, które testowałem), więc zostają smaczki. Przykładowo, VS w "klasach" JavaScriptowych wewnątrz metod od razu ustawia odpowiednio
this, dodatkowo wszystkie
@archlinuxuser: (#) Też? Ja wcale tego nie napisałem ;) o Visualu można dużo powiedzieć, ale na pewno nie że źle rozumie kod VS - nie wiem jak można rozumieć go lepiej.
Do 2012 bida z nyndzo,