Wpis z mikrobloga

Witam, mam pytanie odnośnie butów Salewa Ms Crow Gore-tex. Z okazji prime day na Amazonie są za 570 zł. Potrzebuje na sporadyczne zimowe wyjścia w Tatry/Bieszczady pod półautomaty. Jako, że dopiero zaczynam zimową przygodę z Tatrami zimą, nie chce wydawać 1000+ na buty. Czytałem opinie i raczej salewa średnią jakość butów reprezentuje ale za tą cenę dla amatora chyba wydają się okej. Co o nich myślicie? A może ktoś testował?
#trekking #turystyka #tatry #bieszczady
Bombbi - Witam, mam pytanie odnośnie butów Salewa Ms Crow Gore-tex. Z okazji prime da...

źródło: comment_1657690538w8x6LZc3nrbV6H87BLcc9I.jpg

Pobierz
  • 9
@Bombbi: Imho Salewa naprawdę kiepskie te buty ma. Ja ostatecznie wziąłem Zamberlana. Rozważałem też buty Meindla. Salewa była opcją, ale jak pomacałem, założyłem i pochodziłem to mnie odrzuciły.
@Bombbi: Ja mam Salewa Mtn Trainer MID GTX czyli lżejszy model, chodzę w rakach koszykowych w zimę i jest spoko, są wygodne, lekkie, nie widać po nich za bardzo używania. Z wad to czasem jednak przemakają, jakby drugi raz miał kupować to kupiłbym właśnie Crow, bo są solidniejsze, cieplejsze i pod półautomaty, podobne modele innych producentów to już okolice 1000 zł.

btw. nie wiem jakie masz doświadczenie z zimowymi butami, ale
Miałem Salewy na zimę, otok zdechł po jednym sezonie. Plus miałem wrażenie, że są strasznie wąskie. Za to polecam buty ze stajni Aku, przeżyły ze mną 3000 km i właśnie zajeżdżam drugą parę.