Wpis z mikrobloga

Witam, mam pytanie odnośnie butów Salewa Ms Crow Gore-tex. Z okazji prime day na Amazonie są za 570 zł. Potrzebuje na sporadyczne zimowe wyjścia w Tatry/Bieszczady pod półautomaty. Jako, że dopiero zaczynam zimową przygodę z Tatrami zimą, nie chce wydawać 1000+ na buty. Czytałem opinie i raczej salewa średnią jakość butów reprezentuje ale za tą cenę dla amatora chyba wydają się okej. Co o nich myślicie? A może ktoś testował?
#trekking #turystyka #tatry #bieszczady
Bombbi - Witam, mam pytanie odnośnie butów Salewa Ms Crow Gore-tex. Z okazji prime da...

źródło: comment_1657690538w8x6LZc3nrbV6H87BLcc9I.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bombbi: Imho Salewa naprawdę kiepskie te buty ma. Ja ostatecznie wziąłem Zamberlana. Rozważałem też buty Meindla. Salewa była opcją, ale jak pomacałem, założyłem i pochodziłem to mnie odrzuciły.
  • Odpowiedz
@Bombbi: Ja mam Salewa Mtn Trainer MID GTX czyli lżejszy model, chodzę w rakach koszykowych w zimę i jest spoko, są wygodne, lekkie, nie widać po nich za bardzo używania. Z wad to czasem jednak przemakają, jakby drugi raz miał kupować to kupiłbym właśnie Crow, bo są solidniejsze, cieplejsze i pod półautomaty, podobne modele innych producentów to już okolice 1000 zł.

btw. nie wiem jakie masz doświadczenie z zimowymi butami,
  • Odpowiedz
Miałem Salewy na zimę, otok zdechł po jednym sezonie. Plus miałem wrażenie, że są strasznie wąskie. Za to polecam buty ze stajni Aku, przeżyły ze mną 3000 km i właśnie zajeżdżam drugą parę.
  • Odpowiedz