Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +207
Mam w pracy analityczkę na stanowisku „Analityk Systemowy”. Oczywiście przebranżowiona w czasach ssania i gdzie brano do IT każdego kto miał puls i umiał powiedzieć słowo „JSON”. Jest po „europeistyce”. Była też na Erasmus, podczas gdy ja waliłem konia z depresji (żadna mnie nie chciała) i uczyłem się po nocach na kolokwium z języka C.
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
Zarabia coś koło 14-15k brutto na UoP, stażu ma 5 lat. Zarabia niewiele mniej ode mnie, bo ja mam 19k brutto na UoP jako programista Java z 7 latami expa.
Do czego pije? Przeglądałem ofertę pracy w mojej firmie na Analityka Systemowego i w wymaganiach jest jasno napisane że umiejętność SQL’a, znajomość REST API, umiejętność modelowania BPMN czy UML. Wspomaganie procesu wytwarzania oprogramowania.
Pracuje
WielkiNos +333
Myślałem nad czymś takim:
#pracbaza #inzynieria #kiciochpyta
Ogólnie z CV teraz jest tak, że najlepiej sam tekst, jak najmniej kolorów, ale tak żeby było czytelnie no i najważniejsze rzeczy (doświadczenie, dwa słowa o sobie) na samym początku
@Nupharizar: wręcz przeciwnie - raczej nie, chociaż niektórzy powiedzą że to zależy gdzie się rekrutujesz. Są firmy, które chętnie widzą zdjęcia w CV, są zagraniczne korpo które wprost
zdjecie - nie, jezeli firma zagraniczna np w UK czy US to z automatu Ci odrzuca takie CV przewaznie, niektore polskie januszexy tego jednak oczekuja
zasada jednej strony - jak jakies powazniejsze stanowisko to nikogo to nie obchodzi
wyglad - jak rekrutujesz sie na stanowisko techniczne to prosty format bez udziwnien, duzo tekstu, duzo technicznych wyrazen, jak na stanowisko artystyczne to warto zrobic cos kreatywnego
Z tymi trzema stanowiskami się nie zgodzę, ale masz rację - lepiej dwie strony niż czcionka 8 i linie na połowę wysokości