Aktywne Wpisy
Gours +354
Ostatni taniec na trumnie tego chłopaka 4 godziny przed ciszą wyborczą w wykonaniu Stanowskiego. Do tego stopnia posunęła się ta hiena, by pomóc KonfedePiSowi w niedzielnych wyborach. Ostry najazd na koalicję rządzącą - ten pajac ustawił się w roli wyroczni i mówi, że politycy i - jak twierdzi - „uśmiechnięta hałastra” mają krew na rękach.
Wyjątkowo obrzydliwe jest też układanie tez. Fakty są proste i trzeba być ostatnim debilem, żeby tego nie
Wyjątkowo obrzydliwe jest też układanie tez. Fakty są proste i trzeba być ostatnim debilem, żeby tego nie
![Gours - Ostatni taniec na trumnie tego chłopaka 4 godziny przed ciszą wyborczą w wyko...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/e6191605e51cb86fc0e6e55756b3959e5520557fca5411f5737f5301c12240fb,w150.jpg)
źródło: IMG_3731
Pobierz![WielkiNos](https://wykop.pl/cdn/c3397992/WielkiNos_dTiY14auZf,q60.jpg)
WielkiNos +647
Pamiętacie patusiarską juleczkę Maję Gładysiak, która była wczoraj na głównej?
Jak widać nie jest już taka mocna jak kiedy kilka dni temu w Poznaniu uderzyła z kolana w twarz klęczącą dziewczynę, a następnie kopała ją z buta w twarz i brzuch kiedy ta leżała na ziemi. W wyniku zajścia pokrzywdzona Laura ma wybite zęby, złamany oczodół, nos i kość policzkową. Maja Gładysiak została przez sąd rodzinny zatrzymana na 3 miesiące do
Jak widać nie jest już taka mocna jak kiedy kilka dni temu w Poznaniu uderzyła z kolana w twarz klęczącą dziewczynę, a następnie kopała ją z buta w twarz i brzuch kiedy ta leżała na ziemi. W wyniku zajścia pokrzywdzona Laura ma wybite zęby, złamany oczodół, nos i kość policzkową. Maja Gładysiak została przez sąd rodzinny zatrzymana na 3 miesiące do
![WielkiNos - Pamiętacie patusiarską juleczkę Maję Gładysiak, która była wczoraj na głó...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/b525748b16744e53cd80f858902bcb424bbdfcf589532f526cb3de0444a67bfa,w150.jpg?author=WielkiNos&auth=d4732655a1371074ce94e51144468384)
źródło: temp_file3162082172145441278
Pobierz
Mięso na cebuli wcześniej już usmażone, duszone w bulionie z gotowym ryżem przez chwilę na patelni, kimchi dodane na sam koniec. Całość włożyłam do naczynia żaroodpornego jak na zdjęciu, dałam trochę masła i pół szklanki wody, przykryłam pokrywką i dusiłam w piekarniku do momentu aż papryka nie była zupełnie miękka.
Po tym czasie wyjęłam papryki, posypałam parmezanem i grillowałam na górnej grzałce przez chwilę.
#kuchnia #arinkaofood
źródło: comment_1657539049ldEpJ9ZitlabB3jdSrAShE.jpg
PobierzTakie mięsko ładnie się dusi wewnątrz papryki, jedynie co to ryż wcześniej ugotowany (myślę, że tu można poeksperymentować)
Przygotowywanie mięsnego farszu przez godzinę, duszenie go w bulionie, z pomidorami, ziołami, ajwarem, smażoną cebulą, czosnkiem nie ma sensu?
Nie sądzę, a nawet jestem przekonana, znam kuchnie PRLu i sorry ale nie gotuję dla taniej stołówki. Mam czas, ochotę wiec moje pomysły może są bardziej pracochłonne
Na zagranicznym częściej ale też nie jest on jakiś bardzo popularny. Poza tym ludzie czesto nadziewają też pieczarkami smażonymi i np. szpinakiem.
Najgorzej zrobił mój ulubiony kucharz polski czyli Okrasa, zniszczył przepis, szkoda gadać.
Włoska babcia
Jeśli wrzucisz te same składniki o których mówisz do wnętrza papryki - czyli właśnie pomidory, natka pietruszki itp. które dajesz oprócz mięsa, to tak samo jak je dusisz na patelni - możesz wykonać duszenie wewnątrz tych papryk. W czym jest lepsze robienie tego osobno?
Smażona cebula to faktycznie, w papryce by
Pomijając już smak który wytwarza się przy duszeniu składników na patelni i smakowaniu go to na pewno bardziej soczysty jest farsz z patelni niż to co zrobi sie po włożeniu mięsa z ryżem do papryki.
Farsz siłą rzeczy jest tłustszy bo zawiera smażone składniki, nic sie nie rozsypuje jak w polskim gołąbku.
Może zrób raz
Trzeba zrobić poważne testy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja akurat znam to z kuchni greckiej - gemista (przywędrowało do mojego domu z grecką nianią więc przepis nie był z kuchni PRLu)
Faktycznie jak przeglądam teraz greckie filmiki to widzę przewagę ilościową filmów z podsmażaniem, częściowo to na pewno wynika z podsmażania cebuli jak i z nadziewania
Dobrze że kuchnia Bałkanów przywędrowała do Polski i jest popularna.
Tak samo często faszerują bakłażana, ale ja za nim nie przepadam jakoś.
I choć bakłażana mam w sercu, to z tych warzyw papryka jednak zdecydowanie wygrywa.