Wpis z mikrobloga

Witam dnia kolejnego. Dziś dołączyłem do grona osób, które dostały ostrzeżenie, że obrażają innych użytkowników i w konsekwencji może to doprowadzić do zablokowania konta. Przyznam, że nie bardzo rozumiem w jaki sposób można kogokolwiek obrazić porównując kolor do czegoś innego (w tym konkretnym przypadku do jajecznicy) co nie jest ani obelżywe, ani wulgarne, ani niezgodne z ogólnie przyjętymi zasadami jak choćby dresscode obowiązujący podczas wizyt w obiektach kultu religijnego w Azji Południowo-Wschodniej.

Zadziwia mnie to tym bardziej, że zgłaszającym, który poczuł się obrażony według mnie mógłby być tylko i wyłącznie Adam Machaj. I tu pytanie do moderacji - jak osoba, która została permamentnie zbanowana za poważne łamanie regulaminu a nie za określenie w stylu "niebieski jak niebo" może poczuć się obrażona skoro po pierwsze:

-konsekwentnie deklaruje, że portalu wykop nie kojarzy,
-okazuje się, że kłamie bo nie dość, że kojarzy to łamie regulamin - multikonta,
-wychodzi na to , że nadal łamie regulamin skoro mając permamentnego bana nadal pisze i użala się z nowego konta podnosząc absurdalne kwestie w zakresie obrażania.

Czy to jest uczciwa, przejrzysta,wiarygodna i konsekwenta moderacja portalu?

Teraz info dla czytających tag. W konsekwencji praktyk Machaja najprawdopodobniej od przyszłego tygodnia do danych, które udaje się wyciągnąć najprawdopodobniej dorzucę pełny plik tekstowy z wszystkimi komentarzami do każdego nowego gniota (opcja dla tych, którzy nie mają ochoty nabijać Machajowi czasu oglądalności w momencie gdy czytają komentarze).

#raportzpanstwasrodka
  • 13
@UmazanyPieprzem: napisałem za co za "żółty jak jajecznica" tak samo jakbyś ty napisał "czerwony jak pomidor", "niebieski jak niebo", "zielony jak trawa" - tym obraziłem. Przecież to proste tu nie chodzi o to za co tylko ile. Podkładeczka żeby za kilka dni zablokować zupełnie konto z tytułu "wielokrotnego łamania regulaminu". Czego nie rozumiesz?
@roo-bin: myślisz że ich obchodzą jakieś wojenki pomiędzy użytkownikami portalu, mają na to #!$%@?.
Dostają tysiąc zgłoszeń na dzień to muszą szybko decydować, nie będą wchodzić w clue każdej dyskusji, tagu i problemu. I serio ich to nie interesuje, to tylko konta na portalu, dostaniesz ostrzeżenie i będziesz bardziej uważał, nawet jeśli dostałeś je przypadkowo lub z pomyłki.