Wpis z mikrobloga

@Viktor7874: Najsmaczniejsze zdecydowanie udo z kaczki. Ale na weselu nie chce mi się bawić z kością. "Polędwiczki" mi się źle kojarzą, wołowina jest stosunkowo droga i grzyby są drogie - więc zazwyczaj na takich bankietach kuchnia chce oszczędzić więc jest twarda, sucha, bitka wołowa bez smaku i sos w którym 90% to woda ze skrobią. Chociaż de volaille jest już strasznie ograny to z tego zestawu bym wybrał. Dobrze wygląda, wygodnie
  • Odpowiedz
@Viktor7874: z perspektywy kucharza:
najbezpieczniej udko z kaczki confit jak zrobia, nie da sie spieprzyc i tak bedzie soczysta,

devolaj no oklepane strasznie zalezy jak ktos zrobi bo mozna spieprzyc na wielu poziomach , moze wyciec maslo moga za dlugo przytrzymac w piecu pozniej w hot boxie zalezy jak tam wydawanie bedzie wygladalo moze nie byc najlepiej, a mozna tez adnie zrobic ale tego bym nie oczekiwal ze ktos sie przylozy:P
  • Odpowiedz