Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lewyx: jak przez rok nie wrócisz tym autem na Ukrainę to skarbówka ci po cło zapuka i kas też karę nałoży. A cło jest cholernie drogie. Powodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@lewyx: przepraszam nie przez rok tylko 60 dni, potem za każdy dzień jest naliczana kara, nie daj Boże ktoś zabije kogoś tym autem i masz pakę typie. Te auta są rozbierane albo sprzedawane na Ukrainie.
  • Odpowiedz
@DamianooTrucker: korci mnie żeby zadzwonić i sprawdzić co gość powie xD na co komu przewożenie pustych aut przez granice ( ͡° ͜ʖ ͡°) czytalem kiedys ze ogolnie przewozenie samochodow przez UA to ciezka sprawa, bo nawet to nie Twoj samochod to trzeba miec jakies tam zaswiadczenia czy coś :v ogółem wali fejem na kilometr, ale gdyby bylo legitnie to spko takie zleconka :D
  • Odpowiedz
@DamianooTrucker: @lewyx: ale mówimy o problemach w PL czy na UA?

w sumie dopiero teraz do mnie do końca dociera, że chodzi o przewóz aut. Wcześniej myślałem nadal pod kątem przewozu towarów i przekazywania załadowanego auta innemu kierowcy.
  • Odpowiedz
@eloyard: czytałem że UA nie chce przepuszczać samochodów na granicy, jeżeli nie należą do Ciebie, czy jakoś tak, ale to dawno czytałem i pewnie coś poye%bałem xd
  • Odpowiedz
mówimy o problemach w Polsce, z polską skarbówka i KAS

@DamianooTrucker: no dobra, ale o co się czepiają? Nie kojarzę, żebyś miał jakieś zobowiązania wywożąc auto. Co innego wwożąc - masz odprawę czasową. Że niby sprzedałeś? Musieliby dochód udowodnić bądź uprawdopodobnić... zwłaszcza, że dochód w takim wypadku co najwyżej miałby właściciel, a nie kierowca.
  • Odpowiedz
  • 0
@eloyard: no dobra, inaczej. Jeżeli będziesz chciał wrócic na Ukrainę to od razu jesteś zatrzymany przez ichniejsze służby, jeżeli ktoś tym autem zabije inna osobę bądź popełni przestępstwo to masz lipę i jesteś ścigany. Przeważnie te auta są sprzedawane i jezdzi po UA na Polskim OC bo auta nie jesteś w stanie wyrejestrować albo rozkręcane na części.
Z tego co pamiętam to musisz jechać jako współwłaściciel i przypał i płacisz
  • Odpowiedz
@DamianooTrucker:

Jeżeli będziesz chciał wrócic na Ukrainę to od razu jesteś zatrzymany przez ichniejsze służby, jeżeli ktoś tym autem zabije inna osobę bądź popełni przestępstwo to masz lipę i jesteś ścigany.

Na taką okoliczność są protokoły zdawczo odbiorcze z danymi spisanymi z dokumentów + zdjęcie paszportu/prawa
  • Odpowiedz