Wpis z mikrobloga

Odyn odnośnie swojej koszulki "Wygrałem z anoreksją". Opowiada jak babka go zaczepiła i jej córka miała anoreksje... Dziwny jest ten Adam, nawet widac po Saperze ze chyba Adaś odlatuje...

Odyn Anoreksja

#odyn
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PomadkaNawilzajaca: Nie lubią go bo? Może jest trochę infantylny, ale nie widzę w jego zachowaniu niczego więcej co mogłoby wskazywać, że jest gorszy o tych "prawilniaków". Jeździ sobie busem, kopie i znajduje ciekawe rzeczy. W dodatku spotyka się z innymi detektorystami z całej Polski. Mi to wygląda na ból d--y.
  • Odpowiedz
@czesiek6669: Brak wiedzy historycznej i kontekstu poszukiwań to jeden z największych argumentów.
Brak poszanowania prawa lokalnego i zabytków - temat miecza w UK
działanie na "łapu capu"
Brak dbania o miejsce wykopów, brak "delikatności" w pracach przy kopaniu.
Niszczenie poprzez swoje zachowanie wizerunku hobby jakim jest detektorystyka ( np Irlandia i niszczenie parku narodowego)
Podpinanie się pod różne poszukiwania, często na krzywą twarz - a przyjechałem z saperem, a ktoś
  • Odpowiedz
@PomadkaNawilzajaca: Ja to oglądam jako totalny laik i właśnie dzięki niemu trochę się tym zainteresowałem. Przez niego poznałem kanał Sapera czy Olafa, który słynie z dużej wiedzy archeo/historycznej wiedzy Dajcie spokój, żeby naprawdę robił komuś krzywdę... Z resztą liczby na jego kanale mówią co innego, a gdyby naprawdę ktoś miał do niego wąty to by go zjechał, jak na prawdziwego kozaka przystało, w internecie, a jakimś cudem pokazuje się po
  • Odpowiedz
@czesiek6669: Nie zna lokalnego prawa i twierdzi że powinni mu oddać miecz xD
Do tego chciał brać prawnika który odzyska mu miecz z muzeum.
Wykupując zgodę na tamizę nawet nie doczytał regulaminu (który tłumaczył translatorem)
Wcześniej miecz miałbyć wyczyszczony dla niego :)

Co do środowiska. Już niektóre osoby się wypowiedziały, podjęły działania - pewien zlot dla pana Odyna był ost i na nie już nie jeździ. Plus w pewne miejsca
  • Odpowiedz
@PomadkaNawilzajaca: Jak już wspomniałem - jest specyficzny. Tak czy inaczej lubię go oglądać, co nie zmienia faktu, że jego wiedza jest dosyć znikoma przy takim Saperze czy Olafie. Ale umówmy się, Olaf to archeolog, a Odyn to raczej traktuje poszukiwania hobbystycznie, co może się niektórym nie podobać, ale nie widzę sensu robić afer jak dzieci z podstawówki, albo namawiać, żeby nie kupować u niego - co uważam za s-----------o.

Tak
  • Odpowiedz
@PomadkaNawilzajaca: chyba może traktować poszukiwania jak chce, jego sprawa. Nikomu krzywdy nie robi, tym bardziej nie łamie żadnego prawa, a jedynie "w-----a" innych detektorystów. Serio, ból d--y o nic xD Nikt nie musi go oglądać i tym bardziej podawać mu ręki.
  • Odpowiedz
@czesiek6669: No akurat prawo to on łamał i łamie bardzo często ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Była tu dyskusja o zgodach w lasach na poszukiwanie itd.

Dziwnym trafem ja i chłopaki ze stowarzyszenia, jak i kolega co pisał o tym nie mamy problemu. Za to Pan Odyn zawsze coś. I nie ma co się dziwić kto widząc jego zachowanie, bycie, obchodzenie się z zabytkami nikt normalny nie
  • Odpowiedz
@PomadkaNawilzajaca: skoro łamie prawo to go p-----------e, przecież jest to udokumentowane, albo ktoś kto obok niego stoi. Nie widzę, żeby kopał przy jakichś zabytkach itd. Może jeden filmik widziałem kiedy kopał ba jakimś rynku i ok, wtedy trzeba podchodzić do poważnie i ostrożnie, ale kopanie w lesie? Przywalenie w krzyż zostało zdementowane, a nawet jeżeli przywalił to co z tego, zdarza się i tyle. Z resztą nikt na nagraniu nawet
  • Odpowiedz