Wpis z mikrobloga

#android #telefony #modyfikacje #cyanogenmod

Mirki, macie może jakąś w miarę przystępną instrukcje instalacji nieoficjalnego androida? Tyle tego w internecie, że ciągle się gubię. Jeżeli to istotne, to mam Galaxy SI(i9000), ostatni oficjalny android czyli 2.3.6.
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@nesso: @maxver: @przemek6085: Dzięki Panowie za zainteresowanie tematem. Żebym nie wyszedł na ingnoranta, to przyznam, że odwiedzałem kilka stron, ale zawsze nie wiedziałem od czego zacząć, były instrukcje do rootowania, flashowania, wgrywania jakiś kerneli nie kerneli, a tak naprawdę nie mogłem znaleźć co krok po kroku robić. Jedyne co na ten moment wiem, to, że mam ten cały download mode.
  • Odpowiedz
@przemek6085: @jaro07: jeju, ale namieszane jakieś komendy...

powinno być dobrze, na ten model chyba z 1000 razy wgrywałem (pierwszy android), nie uwalisz tel.(oby), bo ma podwójne zabezpieczenie (sprawdzone poprzez wyjęcie baterii w połowie flashowania)
  • Odpowiedz
@jaro07: SGS1 i9000 to był mój pierwszy telefon z andkiem :) Żebyś wiedział jak bardzo i ile razy przy pierwszym wgrywaniu mi coś nie wychodziło. Ale sobie poradziłem, a byłem totalnym laikiem.

Ja polecam taką kolejność (tylko w punkcie 5 najnowszy CM i w punkcie 6 dostosowany do niego GAPPS). Ewentualnie można na koniec dorzucić najnowszy kernel dopasowany do ROMa. PS. Nie Kiesem tylko ODINEM lepiej to robić. Nie wiem
parachutes - @jaro07: SGS1 i9000 to był mój pierwszy telefon z andkiem :) Żebyś wiedz...

źródło: comment_vkKt6M9FjtSdY5UsDKFQMEUgzwUVvR3l.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@parachutes: Dziękuję za odpowiedź. @nesso prowadził mnie krok po kroku, mimo wielu trudności, i udało się!, mam androida 4.3, i gdzie ja tam myślałem o jakiejś xperii Z, czy nie wiadomo jakim nowym telefonie, jak mam mojego kochanego Galaxy S ;)
  • Odpowiedz