Wpis z mikrobloga

@cyrkon: Ważne że smakuje, pomimo mojego wybrzydzania stosunku ilosci do jakości, to gdybyś mnie takim czymś poczęstował, to na pewno bym podziękował, pochwalił że pyszne i pewnie samemu bym sobie takie robił z braku laku. Istotą jest to, aby smakowało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@cyrkon: jeśli sam robisz te bułki, to jak Ci wychodzi stosunek "ceny" do sztuki? Taniej niż w piekarni? Czy w podobnej cenie, ale bułka bardziej dopakowana? Sam się przymierzam do pieczenia bułek czy chleba, ale zawsze mnie zastanawiały koszty.
  • Odpowiedz
@Tatiagla: kiedyś sobie podliczyłem chleb jaki robiłem:
pół maślanki 1.20
300g ziaren 2.55
10g drożdży 0.24
800g mąk 4.00
  • Odpowiedz
To cenowo nie wychodzi tak źle. W piekarni taki chleb na zakwasie waga około 800 gram wychodzi obecnie u mnie 12 złotych za bochenek zmieszanego, więc teoretycznie według Twoich obliczeń miałbym 2 bochenki własnego w cenie jednego gdzie miałby więcej "dodatków".
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cyrkon: pieczona mąka migdałowa jest szkodliwa tak że ja p------e, tak jak mąki orzechowe.
Wiadomo że jedna bułeczka Cię nie zabije, ale regularnie nie warto tego jeść.
  • Odpowiedz
  • 0
@Trauma_Teddy: spoko, będę o tym pamiętał, jako że keto cisnę tylko dla zrzucenia wagi a nie ze stylu życia to myślę że mi nic nie grozi jak zjem kilka takich bułeczek
  • Odpowiedz