Wpis z mikrobloga

Czy jest tu jakiś piekarz na sali?

np. @BySpeedy: mógłby coś doradzić?

Chcę zainwestować do 5-6k (nawet używany) w niewielki piec piekarniczy aby wypiekać komercyjnie (jako działalność dodatkowa baru + może ehandel) naturalne chleby na zakwasie ale i drożdżówki coś z działki cukierniczej także i takie tam ... nie będę się rozpisywał, bo to temat rzeka :)

Na rynku istnieją różnego typu piece i oczywiście w różnych przedziałach cenowych, na prąd, olej itd.

Jaki piec, jakiego typu piec wybrać? Help!

#piekarz #piekarze #chleb #zdrowazywnosc
  • 3
  • Odpowiedz
@wilkpiski: Powiem Ci, że nigdy nie wnikałem w to, który piec - czy opalany gazem, prądem bedzie bardziej ekonomiczny. Wydaje mi się, że gazówka powinna wystarczyć powiedzmy jedno/dwukomorowy na powiedzmy kilkanaście bochenków.
  • Odpowiedz
@BySpeedy: masz na myśli jakiś konkretny model, firmę, która produkuje solidne piece? I co jeśli w mojej okolicy gaz znajdujemy tylko w butlach gazowych? Mógłbyś mi coś podpowiedzieć za czym mam się rozglądać?
  • Odpowiedz