Wpis z mikrobloga

@youngmlody3456: ja jako jedna z miliardów kobiet na świecie mogę odpowiedzieć tylko za siebie. Kocham mocno, czy będzie zdrowie, czy choroba, czy smutek, czy radość. Ale jednak mam warunek. Muszę być równie mocno kochana przez drugą stronę. Muszę to czuć. Miłość powinna być wzajemna w związku. Kocham kogoś, ale kocham również siebie i mam do siebie na tyle duży szacunek, że przy braku szacunku do mojej osoby ze strony partnera nie
  • Odpowiedz
@aniaczy:
kochać «darzyć kogoś uczuciem miłości albo bardzo lubić kogoś lub coś; też: żywić do drugiej osoby gorące uczucie połączone z pożądaniem»

miłość:
1. «głębokie uczucie do drugiej osoby, któremu zwykle towarzyszy pożądanie»
2. «silna więź, jaka łączy ludzi sobie bliskich»
3. «poczucie silnej więzi z czymś, co jest dla kogoś wielką wartością»
4. «głębokie zainteresowanie czymś, znajdowanie w czymś przyjemności»
5. «obiekt czyichś uczuć i pragnień»
6. «pożycie seksualne»

Relacja
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@costusmierdzi: Zwiazek to niepisany uklad. Kazda strona wnosi cos od siebie. Moglabys rozpisac to na kartce w postaci plusow i minusow. Twoj facet mialby np. 8 plusow i 2 minusy, co sugeruje Ci, ze jest dobrym wyborem i mozesz z nim trwac w zwiazku. Niestety jezeli straci te plusy w nieciekawych okolicznosciach i przewaza minusy, to mozesz rozwazyc rostanie. Roznica jest taka, ze kobieta zawsze potrzebuje plusow, a mezczyzna nie potrzebuje.
  • Odpowiedz
jako jedna z miliardów kobiet na świecie mogę odpowiedzieć tylko za siebie. Kocham mocno, czy będzie zdrowie, czy choroba, czy smutek, czy radość. Ale jednak mam warunek. Muszę być równie mocno

@costusmierdzi: Czyli nie kochasz tak naprawdę:p albo jak to wcześniej pisano kochasz "warunkowo"
Równie dobrze tym warunkiem może być hajs partnera :p
  • Odpowiedz