Aktywne Wpisy
maybe +43
6aesthetic9 +12
Chyba widziałem kosmituf, anioła albo annunakich. Mieszkam z daleka od miasta, warunki do obserwacji nieba są perfekcyjne, umiem rozróżnić samolot, satelity, iss czy pociąg starlinkowy. Około 22 byłem zamknąc psa, patrze w niebo i widze jakis świetlisty obiekt podobny do satelity, leci od strony południowego zachodu jednostajną prędkością i nagle zaczyna zwalniać i przyśpieszać manewrując na boki jakby leciał slalomem. Doleciał do połowy nieba i z nikąd pojawiło się kolejne światło ale
Chodzi o wyrzucenie skroplin z klimatyzacji do kanalizacji (zbiornik na balkonie).
Niestety klima bez pompki kupiona a zbiornik notorycznie się przelewa i problemy są.
Niestety nie da się wprowadzić rurki do kanalizacji z zachowaniem spadków bez rozbierania mebli w kuchni, ale poprowadzić wężyk pod meblami i potem do góry przy zlewie to już nie jest problem.
Zasilanie 230V żeby nie kombinować.
Co polecacie?
Znalazłem coś takiego póki co: https://allegro.pl/oferta/pompa-zatapialna-zanurzeniowa-omnigena-tp-400-12040985338
#remontujzwykopem #budujzwykopem
@RedRon: wyczerpałes temat
Zależy mi żeby to automatycznie działało jakoś? Klimatyzator lg
Klimatyzator 2m, potem muszę na balkonie przejść do kuchni pod szafki po podłodze i stamtąd węzem na ~60cm w górę do odpływu kanalizacji się wpiąć.