Aktywne Wpisy
MajsterZeStoczni +80
Zmagam się od ponad 20 lat z depresją, Moja matka kończy za kilka dni 60 lat. Kupiłem jej smartwatch i oprócz tego stwierdziłem, że zrobie coś sam,od lat wiedziałem, że lubi Słoneczniki van Gogha, to namalowałem po swoemu
#depresja #tworczoscwlasna
#depresja #tworczoscwlasna
Boss86 +16
Wnioski - pachnie równie dobrze co smakuje, wygląda średnio (jak mielonka xD)
Eksperyment uważam za udany, na pewno będzie powtórka i inne takie
#gotujzwykopem #jedzenie #karmadlaludzi
Ja brałam ten zestaw (był trochę tańszy), ale są mniejszej, jeśli nie chcesz sobie kuchni zagracać. Użyłam mieszanki dołączonej do sprzętu
https://allegro.pl/oferta/szynkowar-garnek-sito-worki-ksiazka-ziola-termomtr-10421074019?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=d4546ad1-d356-4fa3-a08b-fc94c148e1b3#
@moll pamietaj ze w przypadku wędlin ilość soli to nie tylko kwestia smaku, za tym stoją procesy mikrobiologiczne na które się narażasz zmniejszając stężenie soli, pamiętaj ze w takiej wędlinie dość szybko zajdą procesy gnilne i fermentacja (około 2-3dni). W przypadku wędlin nie zawsze warto eksperymentować bo za przepisami często stoją procesy technologiczne. Wiem co mówię, od około 10lat robię amatorsko wędliny, od wędzonych, suszonych
Ten 1,6% tyczy się gotowego wyrobu, czy masy startowej mięsa?
Jeśli chcesz zagłębiać swoją wiedzę i używać sprawdzonych przepisów to zajrzyj na wedlinydomowe.pl do działu artykuły ( https://wedlinydomowe.pl/konserwy/domowe )
To tam uczyłem się pierwszych kroków
Jeszcze jakieś wskazówki dla początkującego?
Jak w przyszłości będziesz miała pytanie to pisz.