Aktywne Wpisy
costom +290
Ta 16-letnia Włoszka o imieniu Desirée Mariottini jednej nocy, gdy z przystanku odjechał jej autobus, musiała do domu iść pieszo. W drodze powrotnej 4 imigrantów z Senegalu zaatakowało ją. Zabrali dziewczynę do opuszczonego, częściowo wyburzonego budynku. Przytrzymywanej podawali n-------i, rozebrali ją, gwałcili i torturowali.
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
Młoda Desirée Mariottini zmarła.
Zabrali nam młodą, piękną Europejkę. Zostawili siebie...
Zadali jej niewyobrażalne cierpienie.
Czy
parian +520
Schweppes przebił wszystkich jeśli chodzi o zmniejszanie zawartości napoju. Zostawili duże butelki, do których po prostu nalali mniej picia.
Planuje przekształcić hektar łąki na park/las. Nie mam na razie innego pomysłu na ten teren, a dodatkowe drzewa i zieleń to zawsze dobry ruch.
Chciałem Was podpytać czy mieliście z takim zabiegiem doświadczenie? Może jakieś książki, blogi albo filmy/kanały na YT? Szukam jakiegoś punktu zaczepienia.
Z góry dziękuję!
#ogrodnictwo #las #dom #lesnictwo #dzialka
Miała nawet jakieś książki do sprzedania.
- zobacz jakie drzewa rosną w okolicy, jakie są tutaj typy lasów
- na mapie "mapa roślinności potencjalnej" którą znajdziesz w necie sprawdź jaki rodzaj lasu powinien rosnąć w twojej okolicy i z jakich gatunków się składa
- kiedy określisz jakie gatunki drzew możesz posadzić, poczytaj o tym ile sztuk w jakich odstępach sadzi się na m2
- polecam książkę fitosocjologia stosowana,
Tak z ciekawości, są jakieś prawne ramy takiego prywatnego lasu? Np. zgoda na wycinki, jakieś wejścia myśliwych itd?
Punkt zaczepienia mam, jutro zaczynam działać w takim razie, bardzo Ci dziękuję!
@heinz_dundersztyc Myśliwi pewnie muszą mieć zgodę na wstęp, a co do drzew to wydaję mi się, że samowola. W urzędowych rejestrach i tak nie będą mieli żadnych informacji na ten temat. Mogę się oczywiście mylić. :)
@powsinogaszszlaja Dziękuję!
@kolego: Architekta krajobrazu z dużą wiedzą i fajnymi pomysłami.
@kjut_dziewczynka
Miło poznać!
Ma dużo ciekawych pomysłów.
Komentarz usunięty przez autora
@heinz_dundersztyc Jest już więcej informacji na ten temat. :)