przegladam przegladam i nie moge sie zdecydowac... Jaka polecacie aparature na start do latania na symulatorach i z jakiego sklepu... bo jak sie nie znam to nie chce od chinczyka zamaiwac zeby sie nie okazalo ze cos zlego przyszlo
@zuligarson: lepiej weź QX7S, która ma gimbale halla. Koniecznie nową chcesz brać? Warto szukać na grupkach fb, ja swoją używaną QX7S wyrwałem za niecałe 300 zł.
@zuligarson: długoterminowo polecam TBS tango 2: -gimbale halla - mniejszy rozmiar -ladowanie z USB c - wbudowany crossfire więc oszczędzasz na module zewnętrznym. - też bardzo chodliwa aparatura więc łatwo sprzedasz
@zuligarson: Nie wiem czy w polsce gdzieś dostaniesz, ale ja bym brał jumpera t-pro z wbudowanym elrs, ewentualnie radiomaster zorro, tylko że do zorro wchodzą ogniwa 18350 więc pewnie co chwilę trzeba ładować, moduł tylko 250mW, a no i wygląda paskudnie. XD Jak ci się nie spodoba to łatwiej będzie to sprzedać może nawet z zyskiem.
@fotograf_warszawiak: myslisz ze wziecie tego calego setu dla poczatkujacego betafpv cetus byloby dobrym pomyslem? Nigdy nie mialem stycznosci z zadnymi dronami, ani zaden z moich znajomych. Wiem ze symulator na poczatek to obowiazek, bo chce typowo uderzac w acro. Znajac zycie i tak bedzie kusilo zeby jakis zestaw zlozyc pomimo tego ze sie nie umie latac
@zuligarson: żeby latać potrzebujesz takie graty: 1. radio + baterie do radia (zwykle nie są w komplecie), 2. google + lepsze anteny + baterie (jak nie ma), 3. ładowarkę modelarską, 4. akumulatory i dopiero na samym
@fotograf_warszawiak: No chyba nie przy prądzie ponad 400mA, tyle pobierał w każdym teście na yt co by się zgadzało z tym co mówią w innych recenzjach czyli około 2h lotu.
@zuligarson: Jak masz możliwość to przymierz sobie do ręki, bo jednym pasuje większe radio, a inni wolą typu pad, czyli tango. I mimo, że tango ma wieeelu fanów i wielu je chwali, to jednak nie każdemu będzie pasowało
Nigdy nie rozumiałem w szkole takich osób, po co i dlaczego. W sumie się zawsze zastanawiałem czy to dobrowolna decyzja dziecka, czy po prostu p------i rodzice #szkola #edukacja
Jaka polecacie aparature na start do latania na symulatorach i z jakiego sklepu... bo jak sie nie znam to nie chce od chinczyka zamaiwac zeby sie nie okazalo ze cos zlego przyszlo
po malym reaserchu wytypowalem Taranis qx7
najtaniej udalo sie znalezc za 659 PLN + do tego akumulatory za 70 PLN
https://77hobby.pl/frsky-taranis-q-x7-access-p-656.html
https://77hobby.pl/zestaw-2-akumulatorow-18650-li-ion-37v-p-287.html
ktos cos poradzi, doradzi, skomentuje? Z gory dzieki
#dronyfpv #drony #fpv
-gimbale halla
- mniejszy rozmiar
-ladowanie z USB c
- wbudowany crossfire więc oszczędzasz na module zewnętrznym.
- też bardzo chodliwa aparatura więc łatwo sprzedasz
no mega spoko wyglada, dosyc maly i wyglada na nowoczesniejszy.
Dzieki za rady poszukam tego modelu
Nigdy nie mialem stycznosci z zadnymi dronami, ani zaden z moich znajomych.
Wiem ze symulator na poczatek to obowiazek, bo chce typowo uderzac w acro.
Znajac zycie i tak bedzie kusilo zeby jakis zestaw zlozyc pomimo tego ze sie nie umie latac
1. radio + baterie do radia (zwykle nie są w komplecie),
2. google + lepsze anteny + baterie (jak nie ma),
3. ładowarkę modelarską,
4. akumulatory
i dopiero na samym
@gazowatosc_luks: takie ogniwa starczają na 8-10h lotu. 250mW to bardzo dużo.