Aktywne Wpisy
hdeck +318
Historia z trgo tygodnia. Baba coś kombinowała przy wyjeżdżaniu suvem z miejsca parkingowego, tak nakombinowała, że uszkodziła chłopu stojącą prawidłowo beemkę. Co zrobiła baba? No oczywiście, że taktycznie spi******ła nie zostawiając notki. Przecież co się ma mąż denerwować czy krzyczeć. Zarysowanie, to się zrzuci na jakiegoś frajera i będzie spokój na chacie.
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
Otóż niekoniecznie, wracając do domu widziałem całe zajście, mało tego mam cześć akcji na kamerce sportowej. Panu w BMW zostawiłem
derVerlorene +204
Bo my Polacy lubimy wysokie ceny ( ͡º ͜ʖ͡º), jak za tanio to się nie opłaca, bo nie pokaże, że mnie stać.
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
#inflacja #gastrowarszawa #warszawa #jedzenie
Kosztowo wychodzi drożej ale przy jakichś wiatrach itp raczej nie ma szans żeby położyło wszystko wiec jest bezpieczniej. Dodatkowo widziałem ze na przełomie zimy/wiosny ludzie już sieją w szklarniach pierwsze rosliny i trzymają rozsady i wtedy mogę sobie dogrzewać 1 lub 2 szklarnie a nie taka jedna wielka w której pewnie ciężko jest utrzymać sensowna temperaturę. Ktoś może się bawił w coś takiego? Zastanawiam się czy to ma sens.
#ogrodnictwo #rosliny
Moim zdaniem ma to sens. Płodozmian łatwiejszy, osobno ogórki i pomidory.
Studnia to fajna sprawa, ale trzeba sprawdzić na jaką głębokość trzeba ją bić. U mnie na działce jest lej depresyjny i nie da się zrobić studni mniejszej niż 25 m, najlepiej 30 - 40m. Jak wszyscy dookoła zrobią sobie studnie i będą pompować w trawnik to za jakiś czas będziesz pogłębiać.
Przemyśl sobie
To juz lepiej sobie postawić duża, a na wiosnę nią wystawić małą na rozsadę i grzać.
Jeśli chodzi o podlewanie to dopiero się uczę. Aktualnie do wszystkiego rozkładam linie kroplujace. Na działkę + krzewy poszło już ponad 400m samej lini kroplujacej. Natomiast planuje jeszcze dużo krzewów i drzew o których piszesz ale
Ja mam od nich tunel http://www.butimex.com.pl/ konstrukcja nośna PCV.
Tunel wytrzymał bardzo silne wichury. Folia ma już 5 lat.
Nie zmiotło, sztywna konstrukcja by padła.
Dogrzewanie. Będę zmieniał lokalizację i mam dwie opcje. Jedna podpatrzona to folia bąbelkowa wysokości 1,20 metra.
Opaska wokół od ziemi - osłoniete ścianki od gruntu w górę.
Druga opcja, którą rozważam to tunel na tunelu.