Aktywne Wpisy
Witty +172
Czy ktoś już wrzucał tego mistrza #gielda #inwestycje który wczoraj wrzucił 700k USD w #intel po średniej cenie 30.45$ i na ten moment, po 24h ma 30% straty? Tak na pocieszenie, gdybyście myśleli, że macie słaby timing xD
Link do wpisu na reddicie
Link do wpisu na reddicie
kombajnbizon +269
Jaką stawkę godzinową powinien dostać do łapy totalny świeżak na przyuczeniu? Auto solówka, cysterna (lokalny transport paliw, ADR-y) pon.-pt., codziennie w domu. W kilku pierwszych tygodniach jazda z doświadczonym szoferem (z uprawnieniami na nalewaki). Pracodawca zasponsoruje mi nalewaki jeśli się finalnie dogadamy.
#zycietruckera #bekaztransa
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62aa098926ed685b1638dcf2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Doceń mój czas włożony w projekt i przekaż darowiznę
Jesteś nowym kierowcą. Nie masz za bardzo nic do zaoferowania pracodawcy prócz chęci.
Szkolenia sponsorowane przez pracodawcę zawsze są pożądane. Dzięki nim masz później atuty przy szukaniu lepszej pracy.
Ty teraz musisz się skupić bardziej na złapaniu doświadczenia niż na "zarabianiu kokosów na transporcie".
Nie napisałeś nic o kasie, którą
@Portier-Harry_Portier: Tak, tak, najlepiej żebym jeździł za darmo. Na takiej zasadzie to może robić nastoletni chłopaczek, przy założeniu, że nie wymaga się od niego żadnych uprawnień, a jedynie dwóch rąk. Na kurs, kwalifikację, egzaminy, badania i ADR-y poszło grubo ponad 10k, nie wspominając już o czasie.
@lofix: Wiem, mam świadomość, że doświadczenie jest kluczowe, nie domagam się "siustki z przodu", ale nie chcę też pracować za jakieś grosze. Stawka typu 17 zł netto (oskładkowane tylko minimum) to dla mnie żart. Na produkcji i magazynie bez problemu płacą w mojej okolicy 21-22 zł do ręki (full legal), a odpowiedzialność dużo mniejsza. Moja aktualna stawka (nie transport) wynosi 25 zł netto/h, więc sam rozumiesz, że nie chcę cofać się w zarobkach do początków mojej "kariery". Jazda sprawia mi jednak przyjemność i chciałbym iść w tę stronę. Rozumiem, że przy zmianie branży muszę obniżyć wymagania, ale gdy już zacznie się od zbyt niskiej stawki, to ciężko oczekiwać, że nagle
@AnonimoweMirkoWyznania: Skoro nadal potrzebujesz...
---
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: karmelkowa