Aktywne Wpisy

Shoujiki +177
Nie ma bardziej wnerwiającego youtubera niż ten pyzaty i wiecznie niezadowolony obżartus xD chłop co potrafi zachwycać się kebabem z psa albo pleśniejącą zapiekanką z serem z proszku, ale daj mu do zjedzenia coś co nie jest chemicznie podrasowane w 100% i kosztuje więcej niż 20 pln to zjedzie ci interes ¯\(ツ)/¯ a jego fani podobny poziom, śmianie się z gwiazdek michelin, bo naklejka muala lepsza :DD beka bo Wojek zjadł burgera
źródło: IMG_2209
Pobierz
pciem +71
Mój sąsiad daje lekcje p----------o puzonu od 9 do 18. Codziennie. Jestem na skraju załamania.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.

I są one przyzwoitą ceną, jaką społeczeństwo MUSI ponieść za to, że DAŁO SIĘ aparatowi władzy uprzednio OGRABIĆ z osobistych praw i wolności. CZY społeczeństwo TEGO chce, CZY NIE ¯\_(ツ)_/¯
...za to, że chociażby zezwoliło ono na wyjęcie prywatnej broni palnej spod prawa - i umożliwienie dostępu do broni wyłącznie w ramach ścisłego wyjątku od ogólnego zakazu nałożonego przez RZĄD (który jak wiadomo - zawsze sobie jakoś radę DA (ಠ‸ಠ)
Gdy dopiero wtedy, kiedy putlerowska AGRESJA była nieunikniona, kiedy "wypuszczenie bestii" było już PRZE SĄ DZO NE - ukraińscy włodarze "łaskawie" znieśli surowe prawa karne o broni, i zezwolili swoim poddanym na swobodne dysponowanie nią (KARZĄC przy tym zatrzymać męską populację po ukraińskiej stronie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#przemyslenia #libertarianizm #bron #wojna #ukraina #anarchokapitalizm
źródło: comment_1654892526Khjs2VAyoYiPSDD5gGMAna.jpg
Pobierz@wygolony_libek-97: Co do k...
źródło: comment_1654892962AxWRvBkGGESwbGG1KPATIm.jpg
PobierzZwłaszcza, kiedy poprzez wojnę rygory moralne się rozluźniają, i nawet ten monopol na bezpieczeństwo jaki miało państwo - znika z dnia na dzień.
Wtedy takie posiadanie broni zabezpieczonej przed jej przejęciem przez wrogie państwo (chociażby poprzez rozproszone i/lub łatwe do zniszczenia ewidencje (ʘ‿ʘ) mogłoby jednak skłonić wojaków agresora do niebycia takimi "tępymi bagnetami"
Ale to co mirek tu wypisuje to chyba bardziej by pasowało do czasów tak między wynalezieniem broni odtylcowej a międzywojennymi prawami, które b--ń dzieliły na krótką, sportową, i myśliwską...iiiii...tyle z tej cywilnej, palnej.
Czyli...pasuje to to do czasów sprzed ostatnich zmian w dziedzinie konstrukcji broni strzeleckiej, sprzed nadejścia polimeryzacji i karabinków szturmowych.
źródło: comment_1654934545EEw3KPUyyOZNcObiojDAjB.jpg
Pobierz