Aktywne Wpisy
nietoperze20 +4
Czy jeżeli jakimś cudem znalazłbym teraz dziewczynę i zacząłbym się z nią spotykać to nie byłoby dla niej odstraszające, że do tej pory (29lvl) nie byłem w żadnej relacji z dziewczyną? Rozumiem, że ludzie w związkach rozmawiają o swoich poprzednich partnerach. Co jednak jeżeli nie byłem w żadnym związku? Lepiej mówić prawdę czy kłamać? #blackpill #przegryw
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Jeśli Polska zużywa około 174k Gwh prądu rocznie a już za 20 lat nie będziemy sprzedawać elektryków więc nasze zapotrzebowanie wzrośnie prawe 2x czyli 350 Gwh
Dodatkowo prawie 7,5 mln gospodarstw domowych będzie musiało zmienić ogrzewanie na elektryczne. czyli ok +7k gwh
Razem zapewne wyjdzie ponad 360k Gwh
Więc biorąc pod uwagę to wszystko to czy przypadkiem Polska nie powinna już budować kilku elektrowni atomowych?
#europa #polska #energetyka
Komentarz usunięty przez autora
1L paliwa to ok 10kWh ciepła z spalania.
@Yurakamisa: Potrzebnych jest raczej powyżej 100 bloków. Tak, a co?
Kupimy energię w innych państwach. Jaki problem? Polska to bogaty kraj.
@MMARS: Myślę że eksperci o tym myślą ale z tego co wiem to pis nie zatrudnia ekspertów bo się z nimi nie zgadzają. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Yurakamisa: Będzie potrzebne w tej kadencji? Nie. Czyli nie ma problemu. Problem będzie miał następny rząd. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym na pewno będą odroczenia i kary do opłacenia za nieprzestrzeganie - pytanie jak wysokie, więc pewnie spalinowe po prostu zdrożeją .
@Pajakoss: zależy po ile będzie litr benzyny ;)
Anyway, rynek części zamiennych do aut to będzie jaskinia alibaby