Wpis z mikrobloga

Pytanko dla ludzi biorących/mających kredyt, dlaczego go bierzecie, nie lepiej zaoszczędzić te 3-5 lat i dopożyczyć od rodziców/rodziny na pierwsze m2? 3000 odłożyć co miesiąc po 5 latach macie 180k rodzice dołożyli by drugie tyle i macie mieszkanko a potem jak się chce większe mieszkanko można sprzedać i kupić większe. Szkoda dawać zarobić banksterom bańke czy więcej za jakieś marne 40m

#nieruchomosci #kredythipoteczny #pytanie
  • 59
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gustavo_Fring: O właśnie o to chodzi, ja myślę czasami że ludzie to w ogóle myślą że siądą na dupie pójda na jakiś gówniane studia albo nie pójdą, będą zarabiać 3000 netto i mówią ola boga k---a ja chce mieszkanie. Noż k---a ale pójść na dobre studia i zarabiać dobre pieniądze to już trudno a potem lament
  • Odpowiedz
@chlopakbeztabu: no to zawołaj mnie za 5 lat, gdzie nie pojedziesz nigdzie na wycieczkę, bo przecież zbierasz, nie kupisz samochodu, bo przecież zbierasz, nie wymienisz komputera, bo przecież zbierasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Życie generuje bardzo losowe wydatki których nie jesteś w stanie przewidzieć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@chlopakbeztabu: xDDD
Pół życie oszczędzali, żeby uzbierać sobie 50k na auto, które Tata potrzebował, żeby dojechać do roboty. No rozrzutni, że hej. :P
  • Odpowiedz
@chlopakbeztabu: całkowicie się z tobą zgadzam. Sam właśnie kończę dom w stanie surowym.

Łączna wartość tego co na zdjęciu około 50k złotych. Chciałbym wykończenie jeszcze zrobić za 12k ale nie wiem czy się zmieszczę.

Bekę mam z ludzi którzy kiszą się po blokach bo myślą że budowa domu to jakieś miliony złotych. Nie, w dzisiejszych czasach można to zrobić w jakieś 2 lat
Riess - @chlopakbeztabu: całkowicie się z tobą zgadzam. Sam właśnie kończę dom w stan...

źródło: comment_1654795948grek9qFSkjSxYCj7xBGQhq.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz