Wpis z mikrobloga

kim ty k---a niby jesteś żeby ustalać kto jest dobrym przegrywem a kto nie, wyjazd z tagu

@blaszanydrwal i po co ta agresja? Jak by nie można było normalnie porozmawiać. Nie ważne czy przegryw czy nie nie wypada się cieszyć ze śmierci innych ludzi, bo sami sobie tym szkodzimy.
  • Odpowiedz
@aegispolis: Ta, pomagają xD. Dla większości ludzi choroby psychiczne to wymysł i bycie mięczakiem, gadają, że się użalasz, a ci co "pomagają" to spamują terapią, nawet na problemy co ich nią nie rozwiążesz.
  • Odpowiedz
@lucidwires: A skąd założenie, że wszyscy przegrywy mają być zahukani i zawsze nastawiać drugi policzek i nigdy nie oddawać? Tag przegryw skupia młodych mężczyzn opresjonowanych przez społeczeństwo, więc na logikę można się spodziewać chęci naprawy tego stanu rzeczy poprzez odwet. Nie wiem skąd pomysł, że ma to być tag kochający normictwo, kobiety i może jeszcze dziękujący za traktowanie jak podludzi.
Zresztą osoba, która to pisała, pewnie w 99,9% przypadków postępowała
  • Odpowiedz
@JeszczeZyje:

Jak wszędzie zdarzają się chuje bez empatii

Posiadanie empatii to nie jest zaleta. Empatia to może działała korzystnie w czasach prehistorycznych, a nie po kilku tysiącach lat rozwoju systemów
  • Odpowiedz
Dla większości ludzi choroby psychiczne to wymysł i bycie mięczakiem

@Kamilo67: Mięczakiem to są ci, co brakuje im odwagi, by zawalczyć o siebie, więc wymyślają sobie własne teorie i wymówki, próbując być mądrzejsi od całego świata.
  • Odpowiedz
Te słynne "normictwo" zwykle wie, że osób chorych psychicznie się nie ocenia, tylko trzeba im pomóc.

@aegispolis Nie wierzę, że można coś takiego napisać inaczej niż ironicznie
  • Odpowiedz
@aegispolis: Ja czułem kiedyś potrzebę napisać tutaj, że nie jestem w stanie nic zrobić ze swoją samotnością, bo nie potrafię. Ktoś mi odpisał, że sobie powymyślałem problemy i pewnie za dużo przed kompem siedzę i jestem mięczakiem. To są ci pomagający ludzie xd.
  • Odpowiedz
inna sprawa że nienawiść rodzi nienawiść, p-----c rodzi p-----c, jeśli ktoś mnie całe życie traktował jak podczłowieka to nie będę takiej osobie współczuć jak spotka ją coś przykrego, sorry, ale nie jestem jezusem żeby nadstawiać drugi policzek jak ktoś mnie uderzy

@zero_dwa Napisałeś ten post jakbyś znał tamtego typa i stosował wobec ciebie p-----c, a podejrzewam że nawet na oczy go nie widziałeś.
  • Odpowiedz
@Kamilo67: No cóż, nie wszyscy ludzie są pełni współczucia. Jednak jak dobrze widać po niektórych przykładach z tego tagu, nie jest to cecha wyłącznie normików, a po prostu - ludzka wada charakteru.
  • Odpowiedz
Skąd wiesz, że osoba decydująca się na samobója miała jakąś chorobę

@kamil150794: Bo popełniła s---------o. Ten przemyślany wybór, o jakim mówisz, to jest właśnie choroba psychiczna. Ludzie chorzy psychicznie to nie tylko wariaci, którzy widzą smoki. Wielu się wydaje, że są zupełnie normalni i ich sytuacja życiowa wynika z racjonalnych powodów. Niektórzy nawet próbują sobie racjonalizować s---------o.
  • Odpowiedz