Aktywne Wpisy
EdgyCaesar97 +38
Ni cholera nie ogarniam młodych ludzi w Polsce..
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
Po jakiego wała macie parcie na mieszkanie w wielkich miastach typu Warszawa/Kraków/Wrocław, gdzie mieszkania kosztują po zyliony. Zamiast się przeprowadzić w jakieś zajebiste regiony typu Mazury/góry i kupić coś wielkiego od razu, skoro i tak pracujecie na odległość z domu?
Serio to, że raz na miesiąc idziecie do knajpki czy kina, ma aż takie wielkie znaczenie?
Ktoś
SynGilgamesza +258
zawsze kupowałem roczne flagowce, ale obecnie flagowce są o wiele za duże, a żon ma małe rączki. Dobry aparat konieczko.
rozważam na szybko:
- ajfon 13 - tylko na samą myśl o zgrywaniu zdjęć do archiwum mnie coś trafia. Poprawili to jakoś czy dalej jest milion plików w folderach zamiast normalnych jpeg?
- zenfone 8 - ale ramdump trochę przeraża
- xperia 5 III - bo lubię "inne" telefony, ale strach że podzielą los LG i skończy się wsparcie
Najbardziej skłaniam się na Sony, ale z chęcią poczytam inne plusy i minusy
Ktoś coś?
#iphone #xperia #zenfone #telefony #smartfon
@niegwynebleid: google pixel 5
Foldery, to takie miejsce, gdzie się przechowuje pliki. Gdy zgrywam milion zdjęć i filmów z dziećmi na dyski w celach archiwizacyjnych to najszybciej robi się to przez usb po folderach, nazwach plików i dacie utworzenia.
W jej przypadku za nie wybieraniem iphona przemawia chyba tylko brak yt vanced.
Aparat musi być dobry, bo kolejny kaszojad w drodze, a na kilku androidowych aparatach się przejechałem.
@niegwynebleid: ja używam chmury google'a i nie muszę podpinać telefonu żeby zgrywać zdjęcia, zresztą pewnie da się to jakoś zautomatyzować - no ja polecam dla żony ip13 bo będziesz mieć spokój na lata, nawet jak
@damian_co_dalej: wolę mieć kontrolę nad plikami #pdk
Mam NASa, mam wszystko w podwójnej kopii, mam posegregowane po miesiącach, mam tego już 1,5 TB (filmy to jednak w cholerę zajmują a mi się nie chce tego kodować do mniejszych rozmiarów bo jakoś mi te kodowanie nigdy nie wychodziło w dobrej jakości).
No i mam wszystko z kilku telefonów i
Jak mam cokolwiek zrobić na aplu córki to mnie szlag trafia. iclaudy, srałdy.
No ale ja jestem z innych czasów. My, stare dziadki, musieliśmy być półinformatykami żeby z trzech programów na PC korzystać. Lubimy mieć kontrolę, dostęp czy wolność. Niekoniecznie zawsze z tego korzystamy, ale sama świadomość jest ważna.
@6thsurvivor: to dalej nie przemawia do mojego poczucia porządku. Jak wchodzę w swoje archiwum to mam tam zdjęcia z Androida, iPhona, aparatu, nawet windows mobile. Wszystko ładnie i czytelnie. A kopia bezpieczeństwa to kopiuj wklej. Mam taki system i nie zamierzam go zmieniać.