Wpis z mikrobloga

@borsuk123: No powody przecież są oczywiste:

- wycofanie się Marmy Polskie Folie ze sponsoringu;
- koniec umowy z PGE, którą podobno załatwił pewien pan poseł, którego nazwisko obecnie zostało skrócone do jednej litery ( ͡° ͜ʖ ͡°);
- mimo problemów finansowych, robienie drogiego składu, co spowodowało, że spółka miała kilka milionów długu;
- przyjazd na białym koniu zbawcy, który te kilka milionów spłacił i zaczął budować swoją
@niemampomyslunannick: No wiem, średnio po 2 tysiące na mecz przy dobrych wiatrach. A na rzeszowski żużel w najniższej lidze potrafiło przychodzić 4-5 tysięcy kibiców. Plus jestem przekonany, że żużel w ekstralidze znowu zapełniłby trybuny, a z piłką w ekstraklasie nie byłbym taki pełny, czy zrobiłaby te niemal 12 tys. frekwencji.

Poniekąd powodem jest to, że fanbase piłki rozbija się na dwa kluby, a fanbase żużla to Rzeszów plus okoliczne miejscowości. Ale
@michurz99: żeby nie było, lubię zarówno żużel jak i piłkę nożną. Chodzę na to i na to. Na meczach piłki z ciekawymi drużynami chodzą nie tylko "ultrasi" tylko normalni kibice chcący zobaczyć fajny mecz. Niezależnie czy to Stal czy Resovia, jakby ciekawa drużyna przyjechała na mecz to bym poszedł i myślę, że większość kibiców tak ma. W tym mieście nie było ostatnio piłki na wysokim poziomie, teraz powoli się to zmienia
@borsuk123: Półtorakowa, która wpompowała w żużel kupę hajsu była wyśmiewana przez kibiców i ogólnie największe zło (no i miała kiepskich doradców), wycofała się w koncu z finansowania i wszystko się zesrało. Potem za klub wziął się hochsztapler i oszust, który od początku dawal sygnały, że jest niewypłacalny, ale nikomu nie przeszkadzało bo był mocny skład, historie od diamentach, a skończyło się wielkim cyrkiem, dopiero w tym roku uzyskano prawa do nazwy