Aktywne Wpisy

frugASS +242
źródło: temp_file5044683917521345711
Pobierz
Nacho_Libre +5
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

W Turcji niby 73% inflacji a wedlug niezaleznych NGO (ENAG) bardziej 160%. zrodlo dla niedowiarkow
W Polsce niby 15% a rzeczywiscie? 30%? 40%? 50%? Niestety ale point of no return spirali inflacyjnej zostal juz dawno przekroczony i ludzie wciaz zyja nadzieja ze wszystko da sie odwrocic. Spoiler alert - nie da sie. Gospodarka Polski oraz inwestycje rozwala sobie glupi ryj w przeciagu nastepnych miesiecy - paru lat i bedzie wysokie bezrobocie. I tak jak syryjczycy w Turcji poglebili podzialy spoleczne tak i juz kwestia Ukrainska - po 3 miesiacach tylko - dzieli spoleczenstwo Polskie.
Wiecie jak da sie odwrocic zapasc gospodarcza? Reset. Doszczetne zniszczenie i budowanie na zgliszach. Nie odbudowuje sie spalonego drewnianego domu uzywajac mokrego ugaszonego drewna. Trzeba rozebrac, zniszczyc, i odbudowac nowe. A jak zniszczyc? Poprzez accelerationism
A ja wlasnie zycze. Po jak nie bedzie resetu to bedziemy sie paprac w gnoju przez lata. A reset umozliwi, a przynajmniej DA SZANSE, by odbudowac i cos zmienic. A ja wlasnie Wam zycze byscie glosowali na 700+, zycze byscie glosowali na platne ekspresowki i platne drogi krajowe. Zycze byscie glosowali za kartkami na mieso.
Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie zyja w swojej oszukanczej bance i ludza sie ze wszystko jest ok kiedy wszystko dookola plonie? Czy ja bede ok? Oj tak, mnie juz dawno nie ma w Polsce. Czy moja rodzina co zostala w Polsce bedzie ok? Tez bo bede im przesylal euro i dolary.
#inflacja #emigracja #ekonomia #doomeryzm
PS: Ktos wie jak mozna zalozyc konto na wykopie bez polskiego numeru?
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #629b8591c32077445f9d23e3
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
źródło: comment_1654361374EsjYfFhvh4ZzCpIrdLoqqX.jpg
PobierzTakże nie straszny nam ogień ani bieda...To tylko nas wzmocni.
Jak czytam takie bzdury, to ja się zastanawiam jak to piszący pozdawali jakiekolwiek uczelnie i zdobyli dobre prace...
@AnonimoweMirkoWyznania: konsekwencją resetu będzie kolejna zapaść gospodarcza. Budowanie na zgliszczach tylko wyjałowi kraj z kapitału i ludzi, bo po co się użerać, skoro tuz za Odrą jest gospodarczy raj zdolny wchłonąć każdą ilość pracowników. Żeby odbudować kraj to trzeba mieć kim i trzeba mieć za co.