Aktywne Wpisy

Kami123x +24
Jak ktoś jest taki mądry to niech do Tarnowa przyjedzie i niech że mną pogada, chętnie mu pokaże noclegownie o 20. I jeszcze potwierdzić mogą że tam codziennie przychodzę, wszystkie papiery mają. Śmiało zapraszam hejterów z dupy. Bo każdy kozak jest gdy siedzi w domu przed kompem i tylko hejtuje. W dupie byli i gówno widzieli..
1 po pierwsze nie mam zamiaru opuszczać Tarnowa, bo mam tu dziewczynę, nie mam zamiaru jej
1 po pierwsze nie mam zamiaru opuszczać Tarnowa, bo mam tu dziewczynę, nie mam zamiaru jej

VerSus146 +738
#sfd Żarłem ich kreatynę 5g/dzień od 6 miesięcy. przyrosty mega, zobaczymy wyniki badań. Więcej info dziś wieczorem, jutro idę sikać do kubka - dziś niestety już szczałem i nie będzie dobrych wyników. ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Żywność i napoje: 30%
Paliwa: 70%
Opał: 100%
Prąd: 30%
Gaz: 50%
Użytkownie mieszkania: 20%
Restauracje, hotele: 30%
Zdrowie: 10%
Odzież, obuwie: 10%
Edukacja: 3%
Średnia z w/w określana jako ogólna #inflacja: 13,9%. Za chwilę do koszyka może jeszcze trafią karty graficzne i bitcoiny i będzie, że mamy osiągnięty cel inflacyjny, bo przecież każdy kupuje 10 kart miesięcznie, a one staniały.
No ale to jest inne wydanie powiedzenia "nie ważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy"
Na wzrost cen ma wpływ inflacja + składniki rynkowe - np. ograniczona podaż.
Jeśli przekazano #!$%@? benzyny Ukrainie, to ograniczyło podaż i spowodowało niezależny od inflacji wzrost cen.
@Zelazko_MPM: przecież to nie ma sensu. Co jak z oferty wyeliminujesz poprzedni najdroższy monitor? Przecież to nie oznacza że cena spadła.
Ale niech każdy oddział GUS w kraju przeanalizuje grupę asortymentową w załóżmy 10 sklepach na swoim obszarze działania to jakaś średnia cena i trend im wyjdzie.
GUS śledzi ceny ponad 230 tys. produktów w 12 kategoriach z podziałem na ich wagę. To, że u ciebie rozkład wydatków wygląda inaczej nie jest dziwne, ale w żaden sposób nie jest bardziej prawdziwe od wskaźników GUSu. U mnie np. czynsz to jest jakieś ~40-45% wydatków, a ten przez ostatni rok nie zmienił się nic, więc moja "inflacja" wygląda inaczej. Mam wysoki udział