Wpis z mikrobloga

Jak to jest możliwe, że partia, która wypina się na UE, obarczona jest setkami afer, generuje ogromną inflację przy jednoczesnym wielkim rozdawnictwie w końcówce maja osiąga 38 % poparcia? Co się dzieje z tym narodem? Ja rozumiem, że ktoś może jedynie oglądać TVPiS i Radio Maryja, ale chyba widzi co się dzieje w sklepach ? Czy Ci ludzie nie mają kredytów?

#bekazpisu
  • 38
  • Odpowiedz
W cuda że pojawi się ktoś ogarniety jak na Islandii nie wierzę. 20 lat rządów na zmiane PO i PIS nauczyły mnie że ten naród jest za durny. Wystarczt mieć karton kiełbasy i masz elektorat :p

@TheGreenBastard: no i #!$%@? - z tym trudno mi się nie zgodzić bo patrząc na scenę polityczną mam podobne odczucia i serio nie widzę ani jednego polityka którego mógłbym poprzeć a potem spojrzeć w
  • Odpowiedz
@TheGreenBastard: zgodzę sie lecz mam jedno ale xD to PIS otworzył puszkę z napisem socjal+, było wiadomo ze padnie to na podatny grunt, w końcu mamy bogate socjalistyczno-robotnicze tradycje. to doprowadziło do #!$%@? które widzimy obecnie, czyli licytacje kto da więcej, bo cześć wyborców głosuje portfelem, pis to nie najmniejsze zło tylko największe.
a socjal w wydaniu PO skończył by pewnie tak jak ich każda obietnica wyborcza xD
  • Odpowiedz
mniejsze zło.

@Cesar: to samo słyszałem jak ludzie się chcieli pozbyć PO. Na dobre nam nie wyszło.
"Definicją szaleństwa jest robienie czegoś w kółko, za każdym razem spodziewając się innych rezultatów" czyż nie?

I serio przypomnij jakie poglądy na politykę socjalną ma opozycja bo serio z tego co pamiętam pod tym kontem akurat nie ma między nimi różnicy-robią sobie wyścig z pisem kto da więcej by przekonać wyborców. Już raz mi ktoś na wykopie tłumaczył że tutaj PO (czy KO) może być lepszym wyborem bo słyną z tego że nie dotrzymują obietnic
  • Odpowiedz
@thewickerman88: ja to pisałem bardziej z perspektywy 2014-2015 roku. teraz gdyby wygrali pewnie by coś dali+ żeby sie uwiarygodnić i pokazać ze tez dotrzymują części obietnic wyborczych. jest to jakiś plus Kaczyńskiego, dotrzymał części swoich obietnic wyborczych, jak bardzo #!$%@? one nie były.
  • Odpowiedz
No Panie i Panowie jakąś decyzję musimy niedługo podjąć. I jak tu zastosować jakieś racjonalne rozwiązanie?
  • Odpowiedz
@Cesar: główni wyborcy to emeryci i ludzie młodzi, którzy zarabiają mało. Ci pierwsi mają mieszaknia i domy bez kredytów, bo już je spłacili i/lub dostali mieszkanie za komuny, więc teraz dostają hajs, który mogą sobie wydawać na co chcą. Drudzy mało zarabiają i im na rękę dostać pieniądze z podatków, bo poprawia to ich byt i pozwala żyć na wyższym poziomie niezależnie, czy wydają to na spłatę kredytu, czy na
  • Odpowiedz
@Cesar: propaganda, niestety. dlatego zawsze kisne z wykopkow jak sie dziwia ze w rosji poparcie dla wojny wynosi 80%. pozostaje tylko miec nazdieje ze poza staruchami, ktorzy nigdy juz nie zmadrzeja, reszta spoleczenstwa zakoduje sobie we łbach czym konczy sie rozdawnictwo.
  • Odpowiedz
@Cesar: powiem Ci co słyszę od rodziców „inflacja jest wszędzie”, „a w Niemczech nie ma oleju” „no wojna jest” i tego typu wysrywy.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
a to inflacja jest w całości winą pisu? kurde, ja się nie znam na tym, ale wiem że w wielu krajach UE również jest inflacja i to też rekordowa, hmmmm

@TheGreenBastard: Wolę rekordowe 6% we Włoszech lub 8% w Niemczech niż nasze niecałe 14%, które niby rekordowe nie jest. Fakt, nie znasz się.
  • Odpowiedz