Wpis z mikrobloga

Siemanko, mam problem z klawiaturą, a tak naprawdę chyba z USB. Podczas pisania nagle jakby wciskał mi się na stałe jeden klawisz, którego użyłem i jedzie linijka tych znaków i nagle przestaje samo. Zmieniłem klawiaturę i to samo. Porty USB też próbowałem inne i bez różnicy. Jeszcze spróbuję stery przeinstalować ale jak to nie pomoże to macie pomysł? #komputery #pcmasterrace #pytanie
  • 9
@paki82: Może jakiś soft powiązany z klawiaturą, jeżeli był instalowany. Odpal jakiegoś ubuntu live na chwilę i sprawdź czy tam problem też występuje. Przynajmniej będziesz wiedział czy to coś związanego z systemem czy ze sprzętem.
@paki82: Trudno powiedzieć, może w jakiś sposób wpływać na działanie sterownika, więc usunięcie samego sterownika niekoniecznie coś zmieni. Z reguły płyty główne mają więcej kontrolerów usb niż jeden, więc jeżeli na wszystkich portach jest to samo, to raczej wykluczyłbym porty, no i skoro dwie klawiatury dają taki sam efekt, to samą klawiaturę też. Szukaj, aż znajdziesz. Zacznij od tego co wcześniej pisałem, bo musisz jakoś zawęzić obszar. Tak, to sobie możesz