Wpis z mikrobloga

#grafikakomputerowa #zalesie #bekazpodludzi #webdev
Jak zbieralem portfolio to oglaszalem sie na grupach ze zrobie jakies stronki, grafiki za darmo dla jakis akcji charytatywnych itp.

Typu ulotki 1% albo plakaty na jakies festyny co zbieraja na jakies dzieci albo strony www dla jakis osrodkow wychowawczych dzieci niepelnosprawnych itp.

Do tej pory ludzie piszą do mnie wiadomosci typu.

Robil pan ulotke dla mojej kolezanki, mozemy mi pan tez zrobic za darmo bo mam chore dziecko, potrzebowalam bym to za 3 dni.

Wyobrazcie sobie w glowie jak wyglada odpowiedz baby ze nie zrobie bo niemam czasu.

Tez byli jedni dobrzy zrobi nam pan sklep www gdzie bedzie mozna kupowac stroiki i inne diy zrobione przez naszych wychowankow. Tylko mimo ze robi pan to za darmo, wystawilby pan nam fakturee na 2 tys? Bo my moglibysmy potem te 2 tysiace dostac zwrotu z jakiegos projektu
  • 10
  • Odpowiedz
@kodecss: Stosujesz działania, które sprawiają że społeczeństwo ma mylne przeświadczenie odnośnie wartości danych usług a później masz pretensje, że ponosisz tego konsekwencje.
  • Odpowiedz
@Rst00: nie do konca, on pisze o akcjach charytatywnych czy pewnie jakichs fanowskich grupach/stronach. Z tego i tak przeciez nikt nie placi, albo znajduja kogos znajomego kto to ogarnie albo z zewnatrz w formie wolontariatu.

Co innego projekty z ktorych jest kasa, ale to juz wieksze sprawy a nie takie jak opisywal na starcie.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kodecss: ok, zrób dla mnie projekt, ale musisz mi zapłacić za mój czas. W końcu konsultacje kosztują, a jak chcesz mieć do portfolio to ja Ci dobrze doradzę co jest do poprawy, a to nie są tanie rzeczy
  • Odpowiedz
@Veni: @Rst00: przecież on napisał, że robił to dla akcji charytatywnych - jak jest jadłodajnia dla bezdomnych i ja tam pójdę wydawać zupę jako wolontariusz zamiast dostać stawkę godzinową to też zaniżam płace kelnerów czy kucharzy i bekazpodludzi?!?! jedna strona zamiast płacić grafikowi to może przeznaczyć te pieniądze by pomóc większej ilości ludzi, a druga ma kolejną pozycję w portfolio - win-win.
  • Odpowiedz
@JimNH777:
Swoją wypowiedź oparłem o szerszy obraz wpisów, które wcześniej tu były zamieszczane przez autora wpisu. Akurat w przypadku charytatywnych akcji nic do tego nie mam, co więcej nawet popieram.
  • Odpowiedz