Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ile wynosi szacunkowe roczne prawdopodobieństwo kontroli skarbowych dla osoby prowadzącej jednoosobową działalność gospodarczą na ryczałcie?
Jak takie kontrole wyglądają w przypadku prowadzenia zdalnej działalności?
Jakie czynniki zwiększają prawdopodobieństwo kontroli i/lub problemów ze strony US?

Oczywiście działam w 100% legalnie - jestem młodym przedsiębiorcą i zastanawiam się jedynie, w jaki sposób uniknąć potencjalnych nieprzyjemności ze strony skarbówki.

#dzialanoscgospodarcza #jdg #podatki #ryczalt #firma #urzadskarbowy

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #629297a45cd5c589dc26b272
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
AnonimoweMirkoWyznania - #anonimowemirkowyznania 
Ile wynosi szacunkowe roczne prawdo...

źródło: comment_1653775575RW5SVHTDM2J0UXmFtyu9p3.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Dostałem kontrolę po zgłoszeniu czynnego żalu (program księgowy zrobił burdel i nie było jak tego wyedytować). W praktyce przyczepili się jednej rzeczy, udowodniłem, że nie mają racji i podziękowałem za współpracę. Jak dbasz o papierki to nie masz co się martwić.
  • Odpowiedz
ŚwietlistaFoka: @energetyk2: @Wychwalany: @oruniak: @zibizz1: @ThisIsAComment: Dzięki! Przy zakupach za ok. 20k będę mieć chyba ok. 4k VATu do zwrotu, działam w pełni legalnie, więc jednak będę chciał się o to upomnąć. Pomaga mi całkiem dobre biuro rachunkowe.

Jak może wyglądać potencjalna kontrola w przypadku prowadzenia zdalnej działalności administracyjnej z tytułu umowy B2B? Wjeżdżają na chatę ( ͡° ͜ʖ ͡°), czy listownie
  • Odpowiedz