Aktywne Wpisy
Pitex +1
Patrząc na komentarze pod znaleziskiem "Koniec kupowania YouTube Premium za bezcen. Google anuluje subskrypcje" jestem aż zdumiony polskim cebularstwem. Ja rozumiem, że czasem szkoda 60zł/mc za UHD na Netflix czy innych pokrewnych platformach, ale 26zł/mc za coś co człowiek faktycznie ogląda dzień w dzień niezależnie od urządzeń lub poglądów stwierdzacie, że każdy sposób na obejście systemu płatności jest godny pochwały? Postawcie sobie swój własny serwer z filmem 4k60fps który okaże
Co zrobić jak bocian puka w okno codziennie? (・へ・)
Pieśń żałobna napisana przez grupę Szabla. Pieśń jest o tym, że czeka matka na syna, a syn nie wróci. Został zamordowany przez złych katów. Podmiot liryczny zwraca się do ludzi z pytaniem, czemu matka chowa syna.
W refrenie matka zwraca się do syna, że błąka się pewnie po lasach, nie je, nie śpi i błądzi. Na koniec pyta, gdzież on musiał umrzeć za Ukrainę. Matka zwraca się przy tym cały czas, jakby mówiła do małego dziecka, z czułością i rozpaczą.
Następnie martwy syn zwraca się do mamy, aby ta nie płakała za nim i przeprasza, że zostawił ją, umarł, tak młodo.
==============================
#rosja #wojna #ukraina #aryoconcent #donbaswar #atosongs #muzykaukrainska
Postaw mi kawę lub Zostań patronem
@pavlucco: film jest czarno-biały, a nawet jeśli to flaga czarno czerwona dzisiaj ma większe znaczenie jako symbol obrony przed rosyjskim napadem
i?
@vismaiorr: nie musi. Symbole zostaną. Co najwyżej zostanie rozliczona kwestia Wołynia tak jak np. odsłonięto Lwowskie Lwy
Akcja "Wisła" była zła
Prześladowanie Ukraińców przed wojną było złe
Rzeź wołyńska była zła
Zamachy Ukraińców na polskie postaci życia publicznego przed wojną były złe
Tyle wystarczy.