Wpis z mikrobloga

MUTT 2022
W tym roku postanowiliśmy wybrać się na nasz pierwszy rajd. Zazwyczaj jeździliśmy w kameralnym gronie, ale chęć rozwijania się utwierdziła nas w tym, że trzeba brać udział w rajdach.

Pierwszego dnia na prologu poszło nam całkiem ok, nie chcieliśmy lecieć na pełnym ogniu by nic nie uszkodzić.

Na drugi dzień zaczęliśmy już mocniejszą jazdę. Przez kilka godzin zbieraliśmy pieczątki na technicznych oesach.
Po tym jak udało się nam przejechać 4 z 8 pętli zaczęły się problemy ze skręcaniem. Pierwsza myśl to zgięty drążek kierowniczy. Niestety rzeczywistość okazała się całkiem inna - urwane mocowanie panharda przy ramie i naderwane mocowanie łapy silnika. Morale trochę opadły. Przez brak lawety wiedzieliśmy, że tego dnia nie uda się tego na szybko naprawić i kontynuować rywalizacji. Padła decyzja o wycofaniu się z rajdu bo trzeba ogarnąć to raz, a dobrze by w przyszłości nie było powtórki.

Ogólnie to mimo tej awarii jesteśmy bardzo zadowoleni z auta, które radziło sobie całkiem dobrze. Dołożenie blokady na przód to była jedna z lepszych modyfikacji, które ostatnio udało się zrobić.

Podsumowując, to cieszymy się, że udało się w końcu wystartować (decyzja o starcie była dość spontaniczna i mieliśmy zaledwie kilka weekendów na przygotowanie). Super emocje, klimat i ludzie.
Mamy nadzieję, że w przyszłym roku będzie tylko lepiej.
ZDJĘCIA Z RAJDU
#offroad
cichytoprzekat - MUTT 2022
W tym roku postanowiliśmy wybrać się na nasz pierwszy raj...

źródło: comment_1653384828bN2J4dus12xJv9sBizWJiF.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cichytoprzekat: nie trawię MUTTów, a raczej osoby która zarzadza ich social media. Wymyślają jakieś ograniczenia z d--y typu - pojeżdżawka dla aut seryjnych i gdy masz lift 2 cale i nadal masz mniejszy prześwit niz niektóre seryjne auta, to i tak nie wpuszczą. Albo akcja w stylu - za dwa tygodnie otwieramy zapisy - tydzień później wrzuta, że lista startowa zamknięta bo pełna. Ciule zmazane (°°
  • Odpowiedz
@Drail: no to poproszę o komentarz. I proszę mi tu nie wklejać zrzutów wyedytowanych postów (wczesniej stało, że zapisy za tydzień, a potem magicznie się zmieniło na listę z linkiem). W chuy nie fair zagrywka, a była tylko wisienką na torcie do tego co opisałem dalej. Pytałem w 2016 czy mając sprężyny +2 cale liftu mogę przyjechać na lajtową imprezę dla amatorów, by poznać ogólnie jazdę w terenie. Odmówiono mi
b.....s - @Drail: no to poproszę o komentarz. I proszę mi tu nie wklejać zrzutów wyed...

źródło: comment_1653395931PRpFG0eq0QYk6KyiFJcVJp.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@bergers: a tak daleko nie siegam, ja sie zacząłem muttem interesować od 2020. I nie musisz mi wtykać że my, bo ja nie należe jako tako do tej betonowej organizacji.

może zarząd stowarzyszenia nie wie co się w internetach odjaniepawla

Oczywiście, że nie wie. Zarzad to leśne dziady.

Może trzeba napisać
  • Odpowiedz