Wpis z mikrobloga

via Android
  • 2
@Solar_Wind Wywar to zwykły rosół wymieszany z mlekiem owsianymi 3:1. Tare to 1-1.5 łyżki tahiny,po łyżce: sos sojowy, mirin, ocet ryżowy i pół oleju chili. Mięso mielone wieprzowe zamarynowane z czosnkiem, imbirem, sosem sojowym i olejem chili wysmażone na chrupko. Makaron ramen ze sklepu. Na górze blanszowane szparagi, sezam, szczypior, kukurydza i olej chili. Ilość składników trochę na oko więc sugeruje w seici dokładniejszego poszukać
@snnop93: podziękować, zachęciłeś do gotowania, trzeba w końcu samemu ugotować a nie po knajpach jeździć :D (chociaż ostatnio jedną fajną odkryłem w swojej okolicy, 1:20 h jazdy w jedną, było warte :D )
via Android
  • 0
@Solar_Wind no ja niedawno odkryłem jeden ramen bar i tak mi posmakował tantanmen, że kilka razy w ciągu 3 tygodnie byłem. Stwierdziłem, że sam sobie mogę zrobić bo dość proste jest i wyszło mi dzisiaj na podobnym poziomie jak w restauracji