Wpis z mikrobloga

W robocie często rozmawiają o jakichś ludziach z programów typu "Love Island" , "Hotel Paradise" czy "Ślub od pierwszego wejrzenia". A nawet "Fame MMA" z jakimiś "znanymi" osobami, które ja pierwszy raz na oczy widzę. Na studiach za to rozmawiali o "Tańcu z Gwiazdami".

Przez tyle lat nic się nie zmieniło - ludzie gadają o ludziach, których nie znam, nie kojarzę, nie słyszałam. Nie mogę się wciąć w temat, bo się nie znam. Czuję się przez to jak jakiś odmieniec ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jak w tych czasach poznać jakichś znajomych, skoro nie mam z nimi tematów do rozmowy? Wychodzę przez to na jakiegoś dzikusa.

Chciałabym być normalna, a ja nawet zmusić się nie potrafię do oglądania takich programów, bo są dla mnie tak głupie, że aż męczące.

Czy da się to zmienić? Da się zainteresować czymś takim? Nie chcę milczeć gdy inni obok sobie wesoło plotkują.

#rozowepaski #niebieskiepaski #hotelparadise #loveisland #telewizja #zalesie #samotnosc #zainteresowania
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AlienFromWenus nie zmieniaj się

I nie rób na na siłę. To nie jest dla Ciebie więc nie rób nic wbrew sobie bo tylko będziesz czuć obrzydzenie i pogardę do siebie.

Bądź sobą i ktoś się znajdzie z kim masz wspólny język
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: poszukaj ludzi z innego otoczenia (moi znajomi raczej w większości też nie znają tych wszystkich pseudo gwiazd tak jak ja i mamy inne tematy do rozmów, więc to nie jest konieczne do zawarcia przyjaźni), ewentualnie znajdź inny temat, przecież nie rozmawiają tylko o jednym w kółko, jeśli ich czymś zainteresujesz, to pogadacie o czymś ciekawszym.
  • Odpowiedz
@Get_Ze_Flammenwerfer:

Pocieszam się tym, ale od prawie 30 lat poznałam może 5 osób, z którymi rozmawiało się normalnie na prawie wszystkie tematy. Kontakty się już pourywały, ja się przeprowadziłam do innego województwa i znowu doskwiera mi samotność ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk:

Przeprowadziłam się do innego województwa, nie znam innych osób niż ci w pracy, a z nimi ciężko inny temat poruszyć niż właśnie takie programy, alkohol i plotki :/ do tego jestem nieśmiała i nie wiem, jak zainteresować ich innymi tematami...
  • Odpowiedz
@Get_Ze_Flammenwerfer:

Niby można się przyzwyczaić, ale jak niebieski sobie wychodzi do kolegów a ja zostaję w domu to tak przykro ( ͡° ʖ̯ ͡°)

A pogadać zawsze można, ale od kiedy mieszkamy razem, mam więcej obowiązków i mniej czasu na pisanie sobie, chciałabym móc wyjść na piwo z kimś...
  • Odpowiedz
@Get_Ze_Flammenwerfer:

Co w tym dziwnego? Będąc z kimś w związku nie izoluje się od świata, że jest tylko on i cała reszta znika. On ma znajomych, więc czasem odpocznie ode mnie, a ja nie mam nikogo z kim mogłabym poruszyć inne tematy niż z nim i odpocząć od niego. Można być samotnym będąc w związku, dziwi mnie, że ktoś tego nie rozumie xD
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: a ja lubię poznawać wiele ciekawych naukowych tematów, paranormalnych i parapsychologicznych , a jednak lubię oglądać hotel bo traktuje to jako odskocznię, odmóżdżacz i coś co zapewnia mi wyluzowanie...też tak można. A twój wpis traci trochę trolikiem
  • Odpowiedz
@AlienFromWenus: To znajdź takich, którzy interesują się tym samym co ty a w pracy rozmawiaj z ludźmi o pogodzie, ale zazdroszczę ludzi w pracy oglądających Hotel Paradise bo ja poza wykopem na nikogo takiego nie trafiłam a fajnie byłoby się wymienić emocjami na żywo :3 Jak oglądałam Grę o Tron to moi znajomi też to oglądali ale poza tym mieliśmy 100 innych tematów do rozmowy. Tylko to wtedy było na
  • Odpowiedz
@Opportunist:

Tak, nie interesuję się popkulturą, bo nie muszę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Uwielbiam odpowiedzi w stylu "to znajdź takich". Wystawię baner przy trasie "Hej, szukam znajomych, którzy nie interesują się popkulturą, wiek 18-40 lat, płeć i orientacja obojętne" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz