Jacy ludzie z takimi wpisany są nieświadomi - ten fastfood na 14-dniowym oleju jest tylko niewiele gorszy od tego co tu leży na talerzu. Pracowałem na magazynie z warzywami i prócz wielkich klientów wysyłaliśmy towar do takich barów mlecznych z domowymi obiadkami. Towar szedł z tzw. odsortu i wybierany był ze skrzyń stojących na niechłodzonej hali nad którymi w ciepłe miesiące pasły się stada much. Pleśń i brud były wszędzie, ale wiadomo w gastro oskrobie się z wierzchu trochę (albo wytrze scierką xD) ziemniaka i już pleśni nie widać ( ͡°͜ʖ͡°) . Pamiętam jak syn brygadzisty zachwalał jedną z takich podkrakowskich knajp, a brygadzista się śmiał "jakbyś widział synek towar, który tam ostatnio wysłaliśmy to byś tego nie jadł". Tego samego się nasłuchałem od kumpla pracującego w masarni, z mięsem wcale nie jest lepiej. To nie jest tak, że fastfood zawsze beee, a mleczne bary cud miód. Pewnie sanepid wpadając na kontrolę zarówno do fastfoodów i mlecznych barów to w obydwu przypadkach byłyby meliny i porządne jadłodajnie. #jedzzwykopem #fastfood #takaprawda #heheszki
@LubieChleb Pracowałem w gastro i potwierdzam. Tanie "obiady domowe jak u mamy" to straszne gówno, jeżeli chodzi o składniki i sposoby obchodzenia się z nimi.
@LubieChleb: Robiłam w knajpie i masz 100% racji. Stary tłuszcz, mycie mięsa jak już było "nieciekawe", dolewanie oleju do rosołu żeby oczka pływały. Od tamtego czasu rzadko jadam na mieście ( ͡°͜ʖ͡°)
@LubieChleb: No dobra - to skoro jest tak jak mówisz to w jaki sposób rozpoznać w tego typu miejscach gdzie towar jest przyzwoity a gdzie gówniany? Da się? Czy to raczej mało realne i po prostu kwestia farta? Czy na przykład takie dość popularne myślenie, że "Jak jest dużo ludzi to mają duży przemiał więc produkty będą świeższe" ma jakikolwiek sens?
@enzojabol: bardziej "jak jest dużo ludzi to mało czasu i wszysko na odpoerdol" z drugiej strony "jak jest mało ludzi to towar nieschodzi i gnije" ( ͡°͜ʖ͡°)
@LubieChleb: jak jedzenie jest świeże - to czuć w smaku, na prawdę nikt z Was nie wyczuje starego mięsa, starych ziemniaków, pomidorów czy rosołu z „dziwnym olejem” ???
@enzojabol: Najlepiej podpytać. Przykładowo; mam w mieście 2 kebabownie. Tylko w jednej mięso schodzi codziennie, w drugiej stoi po 2-3 dni na ruszcie. Podobnie w sklepach; robiłam na wakacje, gdzie w sklepie był mięsny. Mięso, które się już psuło było dawane do marynat czy po prostu myte płynem do naczyń
O co chodzi z tym Patrykiem 2073? Że on nie chce do freakow wejść bo podobno są takie brudy na niego, ludzie mają podobno pozapisywane na dyskach jakieś rzeczy że to była by największą orka w internecie? XD #famemma
#jedzzwykopem #fastfood #takaprawda #heheszki
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
(Dla nie orientujących się w terenie, to ok 200m dalej)
Ładnie z waszej strony.