Wpis z mikrobloga

Byłem dzisiaj na wizycie u lekarza w przychodni. Wchodzę do pierwszego gabinetu gdzie jest rejestracja, przedstawiam się itp. itd. Młoda pielegniareczka takie 7/10 każe mi usiąść obok jej biurka, ściągnąć kurtkę i się zważyć. Zważyłem się ona powiedziała że mniej niż ostatnio ważę ja mówię że daleko do wypłaty więc i w kieszeniach mniej i takie tam #heheszki Usiadłem więc na rogu tego jej wielkiego biurka i czekam aż sobie tam wszystko zapisze i mnie zarejestruje. Ona mówi jeszcze ciśnienie zmierzymy. Ja na to spoko w końcu zawsze mam "książkowe" to dawaj mi to zapinaj na rękę tą pompkę. Owinęła mi rękę pasem (chyba każdy wie jak to wygląda) miała to ustrojstwo elektroniczne, kazała rękę położyć wygodnie więc położyłem na rogu tego biurka dłonią w jej kierunku bo tak zostało po zakładaniu. Ona włączyła pompkę, która zaczęła buczeć, ściskać i pojechała na krześle na drugi koniec biurka. Mnie zaczyna ściskać i nagle dzwoni telefon na drugim końcu biurka czyli tam gdzie ja i moja ręka. Ta się zerwała do tego telefonu jak młoda gazela do wodopoju i sru moją stronę a tam moja ręka! I tak się niefartownie wychyliła żeby odebrać, że złapałem ją za cycka! O matko myślę cycek w ręce gabinet lekarski, słuchawki, łóżko, strzykawki no jak w filmach! Wymieniła tylko ze mną spojrzenie odsunęła się trochę i odebrała. W tym momencie słyszę jakieś pikanie a to ta pompka skończyła dymanie mojej ręki i poczułem ulgę. Pielegniareczka po wszystkim spojrzała na licznik a tam 220 na 130! No nie mówię niemożliwe ale nie wypadało powiedzieć, że to przez złapanie za cycek bo pomyśli #stulejarz W końcu udałem się do lekarza ten zapytał skąd takie ciśnienie pan masz? I co miałem powiedzieć? Cycka nigdy w ręce nie miałem to wyskoczyło? Skierował mnie na holter 24h :(

#coolstory
  • 28
@comprido5 @kessubuk @ZgubilemRodzicow @Pampek @Suszi88

Miała nawet plakietkę z imieniem ale nie pamiętam nic tylko ten cycek wpadający w moja rękę. Przez to ciśnienie będę musiał spać z aparatem co w nocy co dwie godziny będzie pompował i mnie budził a przez dzień co godzinę! Jak żyć? Trzeba będzie robić wszystko żeby takich wyników jak wtedy już nie było bo mi jeszcze jakieś leczenie wprowadzą :( Czyli żadnych filmów do fapowania i
nie chce cię rozczarować, ale holter nie służy do mierzenia ciśnienia....i nie jest to maszynka, która co dwie godziny będzie się pompowała i cię budziła. Trust me, I`m an expert ;] w wakacje miałem to ustrojstwo na klacie przez dobę