Aktywne Wpisy
Farezowsky +1398
Tutaj jeszcze wejście komentatora z Eurosportu z ważnym przekazem
#paryz2024
#paryz2024
EpicElion +289
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Ukraina
Podróże
Gospodarka
Informacje
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Igrzyska
Ciekawostki
Miałem te 50cc to w sumie w ogóle nie jechało i było w sumie OK, taka pierdziawka. W prawdzie zaliczyłem kilka gleb, ale to było głównie przez to, że jeździłem po polach i lasach i gdzieś mnie zniosło ma trawie. Jedną glebę zaliczyłem na drodze, piasek na rondzie i źle się "położyłem" na prawo.
Teraz przesiadłem się na 125cc i w sumie to nadal nie jest mocne, ale dla mnie chyba za mocne. Jak jadę 70-80km/h i wieje, a jak przejedzie jakiś tir to mam wrażenie, że zaraz mnie zdmuchnie. Z jednej strony fajnie jechać "szybciej" (80-90), ale wtedy jakiś niewłaściwy ruch, dziura, kamyk czy coś i mnie nie ma na tej planecie.
Czasem jak mnie auta wyprzedzają to mam wrażenie, że zaraz mnie któryś walnie. Oczy ciągle dookoła głowy.
A dziś to miałem 2 przygody i chyba boje się po tym jeździć. Raz zaliczyłem glebę gdy ruszałem (skręcałem w lewo), jak w prawo potrafię tak w lewo nie umiem skręcać, boje się przechylić że stracę przyczepność, i dziś nie położyłem się na lewą stronę, zabrakło miejsca i zahaczyoem o krawężnik i leże na ziemi. Dobrze, że miałem może z 10 km/h na liczniku.
Drugi raz już był.gorszy bo jak wyjeżdżałem i chciałem energicznie ruszyć to nie wiem jak to się stało, ale motocykl poszedł mi na 1 koło (dobrze, że auto było daleko) i wręcz straciłem go spod dupy, ale zaraz postawiłem na ziemi. Po tej akcji w sumie boje się wsiadać na moto, boje się, że znowu ruszę za mocno czy coś takiego
To nie tak, że wsiadam i chce #!$%@?ć loop motocykle jazda. Jeżdżę sobie spokojnie, na trasie trochę szybciej (70-80), ale nie panuje nad motocyklem
#motocykle
@Trusky92: jakbym miał.blisko lasy to tak, bo e sumie lubię jeździć po lasach i polach
@Trusky92: Mam podobną sytuację, tyle że bardziej różowa mnie zniechęciła do moto i ogólnie sytuacja. Od lat ciągnie mnie do supermoto z możliwością zmiana kół na crossowe. Jednak śmiganie solo po lasach jest bardziej niebezpieczne od śmigania na plastiku po publicznej drodze. Kolega połamał obie łapy
Przykładowy trening - skręcanie przy ruszaniu
Co do prędkości i wyprzedzania, niestety to w dużej mierze zależy od innych kierowców. Przy większej mocy motocykla wyprzedzanie przez ciężarówkę
@porterhouse: masz lekki motocykl, nic dziwnego. Mam cięższą pierdziawkę, odczuwam podmuchy wiatru ale nie czuję się niestabilnie wtedy.
@krzysiekka90: coś tam umiem jeździć, ale no nie panuję. Nad 50 panowałem, ale 125 już czuję "moc". Wybikre się na plac na dniach, poceicze slalom, skręcanie, jakaś wolna jazdę na sprzęgle. Najgorsze jest to, że w samochodzie dosłownie żyje, moto mi się podoba, ale jednak