Aktywne Wpisy
calban +901
#powodz
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
Pytanie do ekspertów, dlaczego nie używamy elektrycznych samochodów podczas akcji ratunkowej tylko stare Stary 266? Mam nadzieję że jak będzie podobna sytuacja w Krakowie czy Warszawie to do strefy czystego powietrza będą wpuszczane tylko elektryczne w takiej sytuacji.
lorquu +526
#powodz No tak bo czasu było mało żeby s--------c…
Brutalna prawda jest taka, że życie mężczyzny jest najmniej warte i będziecie walczyć i ginąć; a jak się postawicie to w najlepszym wypadku traficie do więzienia a w najgorszym zostaniecie rozstrzelani.
Taka jest kolej rzeczy na tym świecie i warto to sobie od razu uświadomić, a nie spamować wykop swoimi płaczkami, bo to nic nie zmieni.
#ukraina
@ku_wolnosci: nie
@ku_wolnosci: z dezerterami może i tak, natomiast ja w wojsku nie byłem, nie odbyłem nigdy żadnego ćwiczenia, nie mam żadnych kart mobilizacji ani meldunku, nawet karabinu w życiu na oczy nie widziałem.
Szanse, że powołają kogoś takiego do walki, są równe zeru, prędzej mnie ewakuują, żebym nie przeszkadzał i nie marnował zasobów, niż każą walczyć, bo bardziej prawdopodobne, że zrobię krzywdę innym niż pomogę.
Moja
gdyby nie było takiej potrzeby to walczyliby tylko zawodowcy i ochotnicy
ale może być też sytuacja wielkiej wojny, a wtedy będą iść do woja wszyscy; tyle na ile starczy tylko broni
@SerasVCT: No poniekąd mają, bo jako cywil, bardziej muszą obawiać się o swoje bezpieczeństwo, to że ktoś zgwałci takiego paskudnego typa jak ja, oceniam na zero.
@OLLEKS: nie wrzucą, mój zawód w żadnym wypadku nie jest związany z czymkolwiek, co mogłoby być przydatne wojsku, a o elektryce to wiem tyle, jak wymienić żarówkę i na tym kończy się moja wiedza w tej dziedzinie.
@ku_wolnosci: o tym nie pomyślałem.
@ku_wolnosci: z tego co wiem, to rozstrzeliwali tych związanych z polityką, władzą samorządową itp, a większość takich pospolitych Januszy jak ja przeżyło.
@OLLEKS: Nie wydaje mi się, że dojdzie do tego, żeby powoływali totalnych Januszy i amatorów, z zerową przydatnością, nawet podczas II wojny tak nie robili.
@Nateusz1: Nie mam bladego pojęcia.
Ja raczej zakładam, że jak już doszłoby do sytuacji, gdzie powoływaliby totalnych Januszy jak ja, to już dawno będę gryzł piach jako zastrzelona, zbombardowana ludność cywilna.
Bez jakichkolwiek umiejętności przetrwania, jakiejkolwiek wiedzy i umiejętności przydatnych podczas wojny, raczej nie dotrwam do momentu, w którym Polsce będzie tak źle, że powoływać będą