Wpis z mikrobloga

Ktoś może mi przedstawić to na chłopski rozum? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli będzie posiedzenie i na nim będą dyskutować czy jestem niewinny? Jeśli przyszedł bym na posiedzenie to mam bierną rolę jako słuchacz czy będą mnie przesłuchiwać?
Wcześniej odbyło się posiedzenie bez udziału stron, dostałem karę grzywny i odwołałem się od wyroku.
Głównym tematem sporu jest brak maseczki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#prawo
Pietr - Ktoś może mi przedstawić to na chłopski rozum? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli będzie posi...

źródło: comment_1652177321VLOldXsp9vRiye5u5KmxkJ.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
@Pietr: najprostszym językiem - sprawa idzie do kosza, nic Ci nie zrobią. jeśli przyjdziesz, będziesz miał prawo zabrać głos w swojej sprawie. moim zdaniem - nie warto na to iść, szkoda czasu, ale Twoja wola.
  • Odpowiedz
@Karoleer: Ten list miał do przewędrowania 13km, szedł tydzień. Początkiem czerwca emigruję za granicę w celach zarobkowych i wszystkie listy jakie mi przychodziły to z doręczeniem do rąk własnych. Więc zastanawiam się czy z ciekawości się nie przejść i posłuchać co tam wymyślą bo nie wiem czy zdąży list z wynikiem posiedzenia do mnie dojść. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Pietr: oczywiście, masz takie prawo - jeśli chcesz, możesz :) jeśli zależy Ci po prostu na poznaniu rozstrzygnięcia, możesz uzyskać informację w BOI odpowiedniego sądu, ewentualnie założyć konto na portalu sądów powszechnych + złożyć wniosek o dostęp do sprawy.
  • Odpowiedz