Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pytanie do Was bo nie wiem czy przesadzam czy faktycznie tu jest problem. Co sądzicie o wyjeździe na wakacje waszej dziewczyny z siostrą za granicę?
Ostatnio coś moja wspominała że już przed tym jak się poznaliśmy umawiała się ze starszą siostrą że gdzieś pojadą ale to było lata temu, przed poznaniem mnie. No i teraz z nią coś gadała żeby zorganizować wyjazd za granicę do jakiegoś państwa wakacyjnego (Włochy,
Pytanie do Was bo nie wiem czy przesadzam czy faktycznie tu jest problem. Co sądzicie o wyjeździe na wakacje waszej dziewczyny z siostrą za granicę?
Ostatnio coś moja wspominała że już przed tym jak się poznaliśmy umawiała się ze starszą siostrą że gdzieś pojadą ale to było lata temu, przed poznaniem mnie. No i teraz z nią coś gadała żeby zorganizować wyjazd za granicę do jakiegoś państwa wakacyjnego (Włochy,
@pampuszek: miałem ten problem, a rozwiązałem to tak że zwyczajnie znalazłem inną wypożyczalnie gdzie wystarczyła zwykła debetówka + większy depozyt
Z kart, pierw próbuj w swoim banku. Od siebie mogę polecić jeszcze Barclays Card. Patrzysz tam gdzie niskie APR
Karty "do budowy historii" (Aqua, Capital) zwykle mają chory procent, to ostateczność jak nigdzie nie chcą ci dać normalnej karty, bo normalna karta podbija ci
1. Nigdy przenigdy nie bądź w sytuacji gdzie będziesz miał niespłacona kasę na karcie po koniec okresu rozliczeniowego
2. Weź Amex żeby mieć cashback i używaj tego jakoś głównej karty do wszystkiego (nie tylko wypożyczeń ale również wszystkich zakupów)
3. Załóż Alexa gdy zbliża ci się jakiś większy wydatek żeby skorzystać z wyższego cashbacku który z reguły przysługuje przez pierwsze 3 miesiące.
4. Załóż rezerwowa kartę
@nie_lubie_nowego_odtwarzacza: a na tym amexie sa 0%? bo szukalem i nie znalazlem, wyszlo mi ze te cashbacki wyjda na to samo jakbym musial placic %
Ja dosyc czesto podrozuje wiec zbieram aviosy, za kazdego funta masz jeden punkt. Potem mozesz wymienic na tansze bilety lotnicze, ale tez na hotele i jakies rozne uslugi.
Amex tez ma zawsze jakies oferty do sklepow, a to cashback, a to jakis % znizki.
Mysle ze warto i placic za zakupy/wyjscia na
Jeśli planujesz brać dług na karcie i go nie spłacać, to moim zdaniem karta kredytowa nie