Wpis z mikrobloga

Zawsze tak mam, że jak chcąc nie chcąc należę do jakiegoś ruchu/grupy myślącej podobnie (dla przykładu lewica/prawica) to się okazuje, że 99% tej grupy to ludzie z-----i.

Aktualnie jest wylew wpisów jak ludzie kisną z tych 'patriotów' co Ukraińców nie lubią i tak jak należę do grupy AntyUkry, bo mieszkałam w sąsiedztwie ukraińców wiele lat, za czasów studiów wynajmowałam pokój obok ukraińców oraz mojego wujka jakaś banda 3 ukraińców dotkliwie pobiła i okradła, przez co zostali deportowani. Ja po prostu wiem jaką mentalność ma ten 'naród' i pewnie moja pogarda dla nich jest tym samym co Anglicy myslą o polakach na wyspach. Trudno.

Mając 'rozsądne' w moim mniemaniu argumenty by czuć niechęć do danej nacji jestem w tej samej grupie co ruskie onuce, no ale trudno, żyćko. ()

Po co to piszę? Nie wiem, nudzi mi się ( ͡° ͜ʖ ͡°) #ukraina #przemyslenia #gownowpis
V.....m - Zawsze tak mam, że jak chcąc nie chcąc należę do jakiegoś ruchu/grupy myślą...

źródło: comment_1651952886DnbuW6EfUZWSIx5gk9azqY.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Victim: czuć niechęć, a uważać jakiś naród za godny pogardy to dwie różne rzeczy.
Poza tym wydaje mi sie że wśród ludzi skłonnych do pracy na emigracji dużą część stanowią osoby konfliktowe, nierzadko patologiczne.
  • Odpowiedz
Zapomniałem napisać że co do reszty to też nie lubie tego że jak sie wykopki uniosą jakimiś polityczkarskimi uczuciami to już nic powiedzieć nie można, tylko albo cicho siedź, albo w 100% masz sie wpisywać w jedyną słuszną narracje.
Zupełnie jak ich wujkowie i ciotki, na których tyle tutaj narzekają xD
  • Odpowiedz
@berni543: Biją w swoim interesie przede wszystkim, ale są przy tym mimowolnie naszym buforem przed Rosją. Myślę jednak, że pewnych napięć nie da się uniknąć zwłaszcza ze PiS nawet nie wnioskuje o pieniądze dla nich. Jakiś Libijczyk czy inny Irańczyk we francuskim obozie ma mieć lepsze warunki niż rodziny ludzi którzy dosłownie umierają za zachodnie wartości (były już doniesienia o zupkach w proszku jako jedynym dostępnym jedzeniu dla Ukraińców w
  • Odpowiedz
@berni543: Ale ja nie chcę brać udziału w żadnej dyskusji na temat tego kto ma rację i się sprzeczać argumentami, bo to nie ma sensu, każdy ma inny światopogląd, własne podejście do tematu. Ty najwyraźniej nie potrafisz zrozumieć tego, że ktoś ma odmienne zdanie i rzucasz pasywno agresywnymi tekścikami o ograniczeniu umysłowym. Klasyka, ktoś nie zgadza się z moim zdaniem to trzeba go zwyzywać xD
  • Odpowiedz