Wpis z mikrobloga

Zakładam niedługo poboczny biznes związany ze sprzedażą produktów dla zwierząt. Nie chcę póki co za wiele zdradzać dopóki nie wystartujemy. Chciałbym przekazywać 30% zysków na fundacje pomagające zwierzętom. Na początku na pewno będziemy chcieli współpracować z lokalnymi schroniskami aby zapewnić większą transparentność.

Chciałbym na potrzeby tego biznesu promować się na instagramie. Chciałbym dać naszym obserwującym jakąś większą wartość poza nowościami w naszym sklepie.

Pomyślałem nad dodawaniem postów na #instagram (głównie na temat kotów i psów) z:
1. Wskazówkami jak dbać o zwierzęta
2. Innymi wskazówkami odnośnie zwierząt
3. Ciekawostkami
4. Zdjęciami / filmikami ze zwierzętami aby zapewnić różnorodność treści

Stąd mam pytanie do osób które może miały okazję korzystać z podobnych narzędzi: czy istnieje jakieś narzędzie które pozwoli mi ściągnąć filmy i zdjęcia (np takich które są oznaczone konkretnym hashtagiem)? Chodzi głównie o zdjęcia oraz filmy kotów i psów. Może macie jakieś inne sposoby na pozyskanie takich treści?

Jeśli macie jakieś pomysły co jeszcze mogłoby się pojawić na takim profilu to chętnie się dowiemy.

#marketing #biznes #koty #psy
  • 2
@zaxang: narzędzi jest sporo, nawet takie typowo online, ale nie jest to fajny ruch z twojej strony i sporo osób może mieć z tym problem, zwłaszcza że jest to konto prowadzone w celach marketingowych. Jak się kapną to zgłoszą o naruszenie praw autorskich i po ptokach, miałeś film. Inna sprawa jak się odezwiesz do kogoś i zapytasz o wykorzystanie + pewnie oznaczysz, albo chociaż oznaczysz, ale przy marketingu lepiej pytać, bo