Aktywne Wpisy
![Van-der-Ledre](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Van-der-Ledre_DVsiYimVww,q60.jpg)
Van-der-Ledre +61
Jest sobotni letni wieczór, my samotni gromadzimy się tutaj niezmiennie znów, jak co sobotę... Tak, to lista obecności tagu świętego, przyzwoitego i nieskażonego. Jesteś, zapisz się...
#przegryw
#przegryw
![Van-der-Ledre - Jest sobotni letni wieczór, my samotni gromadzimy się tutaj niezmienn...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/35b2187f7acc60dd71dadd70bcf5120e27f3ae9732091ed7914eb7babc96597c,w150.png?author=Van-der-Ledre&auth=1f23f0aa63112a7e5cda85c7201ad79e)
źródło: 1000020504
Pobierz![Lolenson1888](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Lolenson1888_2IG5IkJoqB,q60.jpg)
Lolenson1888 +340
#xbox #xboxseriesx #xboxone #gry #gamepass #xcloud #samsung #microsoft
źródło: comment_1651862317XJIvkWn3BEspEqPgrDqcNm.jpg
Pobierz@DESiGNER86: spokojnie, będą, dopiero co ogłosili swój pokaz, który odbędzie się szybciej niż premiera powyższych rzeczy.
@NoKappaSoldier73: takie streamowanie gier przez smart tv/dongle'a usb juz jest od 10 lat i nic to nie dalo, wlasciwie to padalo zamiast sie rozwinac. widocznie gracze nie lubia grac w gry turowo.
Komentarz usunięty przez moderatora
@NoKappaSoldier73: a co zmienia dostep do swiatlowodu? pewnie wiecej laga zredukujesz majac dobry monitor niz majac swiatlowod zamiast miedziaka xD
onlive i gaikai zniknely, stadia juz zostala wyjasniona, shadow zbankrutowal, ps now sie nie rozwija (nawet wycofali wsparcie dla smart tv), geforce now drozeje,
@SmugglerFan: o czym ty piszesz? Gram w gry z gamepassa regularnie przez xcloud na xsx i gra się normalnie, nie mam żadnych artefaktów grafiki, wszystko działa tak płynnie że często gęsto widzę komunikat czy nie chcę gry pobrać na dysk.
To że tobie to działa tak sobie to nie znaczy że wszystkim, sprawdź sobie jakie masz pingi do Frankfurtu bo prawdopodobnie wciąż gramy z tych serwerów, mieszkam w b-b i u mnie ping nie przekracza 25ms nigdy, utrata pakietów 0% jitter 1ms. Większy ping mam w Rocket League 30-40ms (serwery od google).
Te 20-30ms nie jesteś wstanie zauważyć, wiem że na wykopie są tacy co i 1ms ujrzą bo im tak marketing wcisnął w głowę, tak samo jak to że aparat 100 megapikseli zrobi lepsze zdjęcia od tego ze śmiesznymi 40.
Wczesniej za granie w chmurze brały się śmieszne firmy bez porządnej infrastruktury, dzisiaj mamy wielkich graczy z potężnymi zasobami. Jak gra działa na serwerach Xbox Live to te serwery stoją w tym samym budynku co serwery Xcloud i między klastrami z chipsetem XSX który był od początku projektowany pod obsługę chmury (podobnie jak chipset XO) a faktycznym serwerem gry jest raptem kilka metrów światłowodu. W centrach danych z których przepustowość "wyjścia na świat" podaje się w Petabajtach na sekundę (tysiącach terabajtów). W czasach Onlive i innych śmiesznych projektów gdy internet w Polsce szedł po miedzianych drutach pod zarządem sławnego TP s.a. nikt nie dysponował taką przepustowością. O mocy tych centrów danych też nikt nie marzył
źródło: comment_1651876577q1oIyU4xFb94KwpoIgKfk1.jpg
Pobierz@woda_saguaro: o tym ze te wychodza rozne uslugi grania w chmurach i zadna z nich sie nie spopularyzowala, podalem co sie z nimi stalo/dzieje.
bugow w cyberpunku tez nie
źródło: comment_1651877745a2YIgqskUSdD539maKn5Ab.jpg
Pobierz