Aktywne Wpisy
yosemitesam +31
kamilek123 +365
Cześć. Jestem już po operacji tego guza.
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
Chwilę po 7 przyszły do mnie 3 młode dziewczyny, które zaprowadziły mnie na blok operacyjny. Ok 7.35 leżałem już na sali i były ze mną 3 osoby z anestezjologia, które mnie uśpiły. Obudziłem się na sali po operacyjnej, ale nie wiem kiedy bo byłem tak naćpany jeszcze i zaraz zasnąłem. Ok 14 już obudziłem się na moim łóżku w moje sali. Dosłownie zaraz przyszli rodzice,
- Siedze sobie na pikabu i widzę wpis w którym koleś zwyczajnie się pyta jakim cudem praktycznie nic nie słyszy się o stratach wśród Ukraińskich oficerów i generałów.
- Piszę, że to może być spowodowane tym, że Ukraina ma przewagę technologiczną i wywiadowcze wsparcie z zachodu, dzięki czemu oficerowie nie siedzą kilometr od linii frontu, tylko w bezpiecznej odległości, wiedząc co trzeba.
-Pojawia się jakiś typ, który cię wyśmiewa, pyta ile Londyn dzisiaj płaci, pyta kpiąco kiedy Ukraina wygra wojnę i czy zginęło u nich więcej niż 3 żołnierzy.
-Odpowiedz zgodnie z prawdą żeby nie przesadzał bo Ukraina pewnie ma duże straty wśród zwykłych żołnierzy, ale to nie zmienia faktu, że zginęło dużo rosyjskich oficerów
-Koleś pyta coś w stylu "to skąd mądralo masz takie dane? Z dupy?"
-Znajduje artykuł z końca kwietnia z rosyjskiej gazety opozycyjnej Meduzy, bo oczywiście nie ze strony Kremla czy Kijowa a z Meduzy słyszałem że sporo ludzi w Rosji korzysta no i pisze mu, że według nich zginęło przynajmniej 300 oficerów, choć sami zaznaczają że to ostro zaniżone wyniki.
-Gość nic nie komentuje, tylko pisze pod komentarzem "@Moderracja, nie wolno wrzucać danych pochodzących z obcej agentury". Xd
-Śmiechłem trochę z typa, ale pół minuty później patrzę a cały wątek usunięty, nie tylko moje komentarze, ale te pozostałych i w ogóle cały wpis autora pytania także. Wtedy mi się trochę zrobiło smutno...
#pikabu #rosja #ukraina #wojna #wtf #prowokacja #cenzura
- oni myślą że Polacy tylko czekają żeby dokonać rozbioru Ukrainy i przyłączyć Lwów i Wołyń (pewnie przyczynia się ich propaganda mająca zasiać niechęć między Polską i Ukrainą)
- są przekonani że zachodnia Ukraina przyłączy się do UE i chyba mają
Szkoda życia tak punktowo prowadzić dyskusje, lepiej sformułować na raz całą listę zakazanych informacji z linkami i wklejać jak pastę z serwerowni
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@Nateusz1: myślę, że to raczej strach przed rosyjskim łagrem za umożliwianie dostępu do informacji niezgodnych z linią partii