Czemu tak dużo osób hejtuje mody typu mechjeb? W kosmos nigdy nie latało się na czuja a w tym momencie ksp nie daje nam praktycznie żadnych narzędzi, informacji i statystyk do planowania lotów i konstruowania wydajnych rakiet. Musiał bym siedzieć z kartką papieru, kalkulatorem i stoperem.
@mrmydlo: Z modami nie da się porównywać osiągnięć. Chcesz modować? Nie mam z tym problemu. Tylko się potem nie chwal że przy pierwszym podejściu zrobiłeś misję załogową na Muna bo to bez sensu. ;]
Ja tam nie widzę problemu z korzystania #!$%@?, o ile posiłkuję się nim w decydujących momentach, lub kiedy chcę zaoszczędzić na paliwie. Większość manewrów wykonuję własnoręcznie, ale czasem potrzebuję informacji dotyczących peryapsy i apoapsy widocznych nie tylko na mapie. Czerpmy radość z gry, a nie plujmy na siebie jadem. Każdy gra jak chce :)
@parsiuk: Na prawdę nie nudzi Ciebie np. gapienie się przez kilka minut na przyspieszająca rakietę aby pilnować jej kursu? Albo startowanie po raz 40 projektując rakietę? Ja poleciałem sobie raz na Muna, na Minimusa, raz na Dune i już miałem dość gry bo za każdym razem gdy chciałem ją odpalić przypominałem sobie o tym jak bardzo będę się nudził podczas sterowania rakiety - tylko dzięki MechJebowi dalej w to gram.
@programista_abc2: Nie mam aż tyle czasu. Mogę dwa, góra trzy starty wykonać co wieczór. Za to znajduję sadystyczną przyjemność w liczeniu thrust-to-weight ratio na papierze. ;)
@programista_abc2: No ja czerpię przyjemność z samego procesu. Coś jak sklejanie modeli. Możesz przecież kupić gotowy, prawda?
To chyba piękne jest w grach Indie, że możesz ich używać tak jak Ty chcesz, a nie jak przewidział jakiś marketoid. Chcesz modowac? Modujesz. Chcesz dłubać powolutku - dłubiesz. :D
Czemu tak dużo osób hejtuje mody typu mechjeb? W kosmos nigdy nie latało się na czuja a w tym momencie ksp nie daje nam praktycznie żadnych narzędzi, informacji i statystyk do planowania lotów i konstruowania wydajnych rakiet. Musiał bym siedzieć z kartką papieru, kalkulatorem i stoperem.
@mrmydlo: Jak prawdziwy pionier!
tym samym zmiejsza czas gry z miliona godzina grania do zaledwie paru setek :)
Ja tam nie widzę problemu z korzystania #!$%@?, o ile posiłkuję się nim w decydujących momentach, lub kiedy chcę zaoszczędzić na paliwie. Większość manewrów wykonuję własnoręcznie, ale czasem potrzebuję informacji dotyczących peryapsy i apoapsy widocznych nie tylko na mapie. Czerpmy radość z gry, a nie plujmy na siebie jadem. Każdy gra jak chce :)
Gdyby
To chyba piękne jest w grach Indie, że możesz ich używać tak jak Ty chcesz, a nie jak przewidział jakiś marketoid. Chcesz modowac? Modujesz. Chcesz dłubać powolutku - dłubiesz. :D
@ReY1990: Podstawy teoretyczne były znane na długo przed pierwszymi lotami :