Wpis z mikrobloga

Mam problem - używałem jakiegoś chińskiego Transpeeda i się wyhuśtał. Padło na zakup Realme TV Stick 4K, bo stwierdziłem, że Google TV, jakość optymalizacja, legancko wszystko. Tivimate dostępne więc powinna być bajka.

No i się zesrało. Zainstalowałem, playlista z PlusX i jest okej. Ale tylko do pewnego momentu. Po pewnym czasie podczas przełączania kanałów obraz się zwiesza, a dźwięk idzie dalej. Pomaga zminimalizowanie apki i odpalenie ponownie. Czasem pomaga też przełaczenie kanału ponownie. Choć w pewnym momencie przestały działać jakiekolwiek kanały i pomógł tylko restart sticka. Ogólnie strasznie irytujące. Tak, jakby stick nie wyrabiał po dłuższym używaniu Tivimate. A35 + 2GB więc nie powinno być problemu chyba.

Co ważne, testowo przełączyłem na playlistę teleele i problem również występuje. To więc nie jest wina dostawcy najwyraźniej.

Zawołam specjalistów @kodiwpigulce_pl ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ktoś jest w stanie powiedzieć, z czego to wynika? Stick z-----y czy prędzej Google TV.
#plusx #teleelevidenie
Sangreal - Mam problem - używałem jakiegoś chińskiego Transpeeda i się wyhuśtał. Padł...

źródło: comment_1651056064oM1abNZNca7wbYZGyIHN0D.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Sangreal: Za mało pamięci lub ciulowy procek, kupiłem tez starym taniego Boxa na Ali na testy czy im w ogole IPTV spasuje bo wiadomo, że jakościowo nie to samo co kablówka (nieraz przerywa). Do dziś im został i na nim tez takie kwiatki (w aplikacji SIPTV), obraz zacina sie w losowym momencie a dźwiek idzie dalej. Trzeba przełączyć na inny kanał i wrócić i wtedy jest OK.
  • Odpowiedz
@kodiwpigulce_pl: W sumie też doszedłem do podobnego wniosku. Parę odcinków Netflixa pod rząd to wykonalne, ale już parę godzin telewizji non stop, do tego w kiepsko chłodzonym miejscu za telewizorem. Cóż, tego nie przewidziałem. Zresztą to ewidentnie problem z przegrzewaniem, bo się nawet parę razy wyłączył. Zwrot :)
  • Odpowiedz