Wpis z mikrobloga

Halko Halko Ślubowe świry i świruski xD ! (ʘʘ) #slubodpierwszegowejrzenia odcinek PLAYEROWY

Spodziewałam się większych dram, jestem zawiedziona, bo znów się wynudziłam. Na szybkości jednak moja analiza:

Para nr 1. Agnieszka i Kamil. Wszyscy już wiemy, że to buc. Fajnie że trochę na niego naskoczyła w końcu i taka normalna dziewczyna z niej wyszła, a nie wiecznie na tak. Kamil to debil. Najbardziej mnie rozwalił jak mówił jak to on dobrze umie planować i to co sobie zaplanuje zawsze udaje mu się zrobić. Chłopie, ty nie masz zielonego pojęcia o jakimkolwiek planowaniu. Oszalałabym z kimś takim, wieczny chaos, wieczny nieogar i jeszcze się pruje, że komuś to nie pasuje. Widać też że obrączka zaczęła go uwierać... cały czas obracał ją nerwowo na palcu. Z przecieków wynika, że na całe szczęście (dla Agnieszki), nie są już razem. Mam nadzieję, że Agnieszka spojrzy na siebie trochę z boku, wyciągnie wnioski, ze swoich niektórych zachowań i znajdzie kogoś normalnego, a nie Oskarka z keczupowa. Nie wierzę, że chciała poświęcić siebie, swoje nowe mieszkanie, pracę i środowisko dla takiego buca, który bez siostruni nie ma nic. Nawet to jego mieszkanie to jak klatka. Nie zdziwiłabym się, gdyby to był jakiś spadek po babci. Wczoraj wieczorem ktoś wrzucił na wykop zdjęcie Oskarka z jakąś blondi i szybko je usunął, nie pamiętam kto to, ale szkoda :) Jednak w internecie nic nie ginie, na jakimś plotku czy coś już rozpracowali dzbana.

Para nr 2. Piotrek i Dorota. Na początku odcinka myślę sobie, chyba niesłusznie Piotrka źle oceniłam. Ale nagle z minuty na minute wylazł z niego taki świr, że aż sama mu wygarnęłam gadając do komputera xD Niech on się cieszy, że trafił na naprawdę cierpliwą osobę, bo druga albo dałaby mu w morde, albo wyjechała z jego miasta. Piotruś dobrze gra ułożonego, ale gdy tylko coś zaczyna iść nie po jego myśli wpada w szał i tak naprawdę nie wiadomo, czy chłop nie jest się w stanie posunąć do rękoczynów.

Para nr 3. Patrycja i Adam. Patrycja jest zje..bana tak jak przypuszczałam. Wiecznie smutna, niezadowolona. Opuchnięta jakby non stop chlała, te ciężkie doklejane rzęsy i ten fajek w mordzie. Z Adama miał wyjść creepy świr, a to ona karynizuje. Ja na miejscu Adama wróciłabym na swoją wiochę, spróbowała poszukać błędów w sobie, żeby wejść inaczej w nowy związek. Może ciut przytemperować matke i jakoś się ułoży. Jak tak patrzę z boku, to na pewno nie chciałabym mieszkać w Wawie. Zarówno mieszkanie babki Patrycji czy matki są strasznie depresyjne. U Adama matka walnięta, ale poza tym spoko klimat. Wiem, że kobiecie może być ciężko rzucić wszystko i wyjechać w nowe miejsce, ale ja już nie raz tak zrobiłam i wiem że da się, jak się oczywiście chce. Gdybym miała wybierać życie w domu u Adama czy w takim blokowisku (czy kamienicy, cholera wie...) jak Patrycja, to wybrałabym mieszkanie u Adama. Do pracki zawsze można dojechać, z teściową się dogadać, albo i nie, i nie wchodzić sobie w drogę. Po pracce czilera na ogródku. I jakoś się żyje.

Podsumowując: Męcząca ta edycja. Oglądam ją tylko dla was już tylko, wesoło jest chociaż w tagu. Na moje żadna z par ze sobą nie zostanie. Miłego dzionka bydlaki :)
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@dogmeat: Myśle ze produkcja nie ma za bardzo w kim wybierać i wybiera i tak kogo musi. Ogółem tez patrząc po tej edycji nie są to jakieś świry typu Iga z poprzedniej edycji. Ogólnie każdy z nas ma mniejsze czy większe problemy. Niestety podejrzewam ze „eksperci” dobierają pary zbyt powierzchownie. Nie znają tych osob na tyle dobrze aby poprawnie je ocenić i przypasować do strony drugiej. Wszystko wiadomo wychodzi w
  • Odpowiedz
Myśle ze produkcja nie ma za bardzo w kim wybierać i wybiera i tak kogo musi.

@shnitzel: Ten argument miałby sens gdyby nie to, że już w przedostatniej edycji mieliśmy Karola i Laurę, gdzie debil by zauważył, że to bardziej naturalna para, która zeszła się nawet po programie. "Eksperci" tego nie zauważyli.

Obecna seria, to podobna sytuacja. Piotr - pan i władca, który jest nastawiony na zalanie formy i założenie
  • Odpowiedz
  • 7
@bezbekpol: Masz racje, ale tez spójrz, my oceniamy przez pryzmat tego co zostało pokazane w tv. Eksperci myślisz ze ile czasu im poświęcili? Podejrzewam ze mniej niż my na oglądanie tych ludzi w programie. Stad nasze oceny i opinie. Dodajmy tez to, ze uczestnicy mogli naklamac w ankietach i z pewnością w mniejszym lub większym stopniu to robili. Może pisali/mówili to co powszechnie uważa się za słuszne, a niekoniecznie idzie
  • Odpowiedz
@shnitzel: Mimo wszystko uważam, że musieli przejść przez jakieś sito i nie wyglądało to tak, że wypełnili jakąś ankietę na stronce i cyk, miesiąc później Chorzewska zjawia się w ich drzwiach. Podejrzewam, że to musiał być jakiś proces. Ci eksperci też musieli ich na jakiejś podstawie dobrać. Z tego co pamiętam, eksperci czasem przychodząc z decyzją wspominali, że rozmawiali wcześniej z danymi uczestnikami. Nie sądzę, by to były spotkania po
  • Odpowiedz
@shnitzel: no dokładnie, "eksperci" pewnie ich widzą przez dwie godziny przed połączeniem w pary, więc co to za podstawa dla poprawnego określenia charakteru i potencjalnych zaburzeń, które powinny dyskwalifikować? Jestem przekonana, że np. Piotr zaprezentował się jako człowiek do rany przyłóż, dojrzały i odpowiedzialny, bo przecież takie toksyczno-narcystyczne typy potrafią się idealnie maskować przed obcymi i odgrywać rolę wzorowego obywatela, a co naprawdę odwalają to wiedzą tylko niektórzy z najbliższego
  • Odpowiedz
  • 1
@bezbekpol: Nadal uważam ze to sito było dziurawe :) kimś program musieli zapchać. Może łączyli na zasadzie. Aga swoje mieszkanie, oskarek swoje mieszkanie. Samodzielni, niby rozrywkowi (na takich się kreują) - cyk para. Smutaśna Doris, opiekuńczy Piotrek - cyk para. Charakterna (karynowata) Pati, prosty chłop Adam - cyk para, pora na csa
  • Odpowiedz
  • 0
@ProResHq: Odeszła? Ja już tego gowna dawno nie oglądałam bo to szopka straszna, ale Kaśka była zabawna, mimo ze przerobiona okrutnie. Jej matka tez dobra :D
  • Odpowiedz
@shnitzel Oskarka to mogła siostra zgłosić, a że on się słucha siostry to nie protestował. ( ͡º ͜ʖ͡º) Ale widać, że albo Agnieszka mu się nie podoba, bo liczył na jakąś sztuczna blondynę, albo naprawdę on tam jest przez siostrę.
Co do programu, chyba sprawdza się ten sam schemat czyli jedna dobrana para, jedna taka, że może się uda albo nie, no i jedna gdzie mają
  • Odpowiedz
  • 1
@ProResHq: Zobaczę później, ale b---a wcale nie lepsza. Nienawidzę jej za sam sepleniący ryj o całokształcie nie wspomnę. Zakłamana i zadufana w sobie laska. Ego wywalone ponad miarę
  • Odpowiedz
  • 4
@Marek_Licyniusz_Krassus: Tez tak obstawiam ze poszli tam dla atencji. Oskarek niech się cieszy ze ma zapewniona robotę w firmie szwagra, bo normalnie po czymś takim raczej ciężko liczyć na zatrudnienie w poważnej firmie. W ogóle ten szwagier wydaje się spokojnym, ułożonym typem, ja się dziwie w co on takiej polackiej do bólu rodzinie robi. Może go karyna na dzieciaka złapała i tak zostało
  • Odpowiedz
  • 1
@ProResHq: B---y nie było w królowych ale oni się wszyscy tam znają, bo b---a była tez w damach i wiesniaczkach, 99 gra o wszystko i jeszcze pamietam taki program cp remontowali dwa mieszkania na przeciwko siebie ale nie pamiętam jak to się nazywało
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@shnitzel: ten program generalnie normalnych i tylko zagubionych ludzi nie przyciąga, bo to się nie sprzeda. Debili nigdy nie brakowało i w sumie na upartego to w każdym znajdziesz kilka wad. A sporo ludzi jest takich, że i bez szukania sami pochwalą się tym, jakimi są odklejeńcami.
Nikt się nie rodzi wzorem i osobą, co sobie zawsze poradzi i z każdym porozumie, ale no kuźwa, jak już z kimś biorę ślub,
  • Odpowiedz
  • 2
@buczubuczu: Ogólnie program promuje samozwańczych influencerow, którzy do imienia i nazwiska dopisują sobie official bo kur.a wystąpili w podrzędnym programie tvnu, dramat. Nie wiem która jest teraz edycja, chyba 7. Z tych edycji małżeństwa jakie przetrwały to Anita i Adrian, którzy swoją droga tez influencerują tak ze głowa mała. Myśle ze tu kwestia powodzenia tego związku jest to, ze tu faktycznie eksperci się przyłożyli. I strasznie ale to strasznie wzięli
  • Odpowiedz